r
Nosalty Logó

Valentin-napi cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Valentin-napi cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Összesen 1174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Összesen 4696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 4696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A cukrot az egész tojással habosra keverjük.
  2. A liszttel elkeverjük a kakaóport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. Felváltva adjuk hozzá a tojásos masszához a lisztes keveréket, a tejet és az olajat.
  4. Végül a kikevert tésztát muffin papírral kibélelt tepsibe (én most szilikon muffin kapszlikat használtam) 3/4-ig adagoljuk egy fagyi kanál segítségével, így egyforma adagok lesznek. De egy kanál vagy egy kiöntő kancsó is tökéletesen megfelel erre a célra.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e.

A krémhez

  1. A porcukrot egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, valamint a citromlevet, és mindezeket a hozzávalókat összekeverjük.
  2. Ha kézi mixert használunk, alacsony fokozatra állítsuk, és a keverést 4-5 percig folytassuk (fakanállal 6-7 perc). A kész máznak simának és csillogónak kell lennie.
  3. Ha túl sűrű a máz, még pár csepp citromlevet adjunk hozzá, és keverjük tovább 1-2 percig. A máz akkor van kész, ha már sűrű masszát alkot.
  4. Adjuk hozzá a pár csepp ételfestéket, de vigyázat, ez is hígítja a mázat.
  5. A cukormázat habzsákba töltjük, és egy sütőpapírra szíveket nyomunk belőle. Egy sablont is készíthetünk erre a célra, vagy már kapható macaron készítéséhez szilikonos lap, ami segítségével egyszerűen egyforma szíveket, mintákat formázhatunk.
  6. Hagyjuk száradni 1-2 órát, míg teljesen meg nem keményedik.

A dekorációhoz

  1. A leírás szerint főzzük készre a pudingot, adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és addig kevergessük, amíg teljesen ki nem hűl. Csak akkor adhatjuk hozzá a felvert tejszínhez, nehogy az összeessen.
  2. A kikevert krémet habzsákba töltjük, és kívülről befelé a muffinok tetejére nyomjuk. Megszórjuk a cukorgyönggyel, végezetül pedig beleszúrjuk a szívet. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3359
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom névnapjára készítettem, de ahogyan a neve is mutatja, Valentin napra tökéletes választás.

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...