r
Nosalty Logó

Vadas zsemlegombóccal Potyesztól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Potyesz
Vadas zsemlegombóccal Potyesztól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vadas

Zsemlegombóc

877
Kalória
50.9g
Fehérje
73.5g
Szénhidrátok
42g
Zsír
433.1g
Víz
228.7g
Koleszterin
10.2g
Rost
13.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 5260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5909 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    305.4 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8841.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    3778 mg
  • Nátrium
    2795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    2598.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3926 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    1308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35455 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2271 micro
Összesen 5260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    384 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Vadas

  1. Kis apró kockákra vagdaljuk a húsit, feldaraboljuk a két nagy fej hagymát, és megtisztítjuk a zöldségeket is.
  2. A hagymát feltesszük az olajban, és aranysárgára pirítjuk, majd belerakjuk a husit. Miután a husit kissé átforgattuk a hagymás olajon, megfűszerezzük ízlés szerint, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a husit, és a babérlevelet is hozzáadjuk.
  3. Egy kis idő elteltével (kb. 10-15 perc) hozzáadjuk a zöldségeket is, így nagyjából egyszerre puhul meg a husival. (Ez a sertés korától is függ.)
  4. Miután megpuhultak a hozzávalók, beletesszük a mustárt, majd a liszttel simára kevert tejfölt. Ezt követően lassan le is vehető a tűzről.
  5. A zsemlegombócot egy kicsit másképp csinálom, mint ahogy itt írják, nem pirítom a zsemlét, stb, stb.
  6. Beáztatjuk a száraz zsemlét vagy kenyeret, addig megpucoljuk a hagymát, majd felaprózzuk, és olajon megpirítjuk, és a végén belerakjuk az apróra vágott zeller zöldjét. Ezt összekeverjük a beáztatott zsemlével, belerakjuk a tojást, fűszerezzük borssal, sóval, ezt összekeverjük, majd liszttel kemény állagúvá keverjük.
  7. Felrakunk vizet főni olajjal és sóval, majd miután elkezdett forrni, meleg vizes kanállal beleszaggatjuk a masszát több adagban. Majd leszűrjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, vagy legalábbis hasonlóképpen csinálja. Sok alapanyagot leginkább érzésből rakom bele, mert ha látom, tudom, milyennek kel lennie. De nagyjából jók az arányok. Ezt a vadast nem kell leturmixolni, hiszen úgy jó, ha a répa darabjait érzed evés közben. Sok sikert hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!