r
Nosalty Logó

Üvegtészta csirkével és zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Üvegtészta csirkével és zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3062.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    7132 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2166 micro
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. A szójaszószt, a szezámolajat, a fokhagymát, a kínai fűszerkeveréket és a reszelt gyömbért keverjük össze egy üvegtálban. A csirkehúst csíkozzuk fel, és adjuk a szójaszószos páchoz. Hagyjuk állni legalább 20 percet.
  2. A zellergumót és a répát tisztítsuk meg, és gyufaszál méretűre aprítsuk fel.
  3. A kaliforniai paprikát is csíkozzuk vékonyra.
  4. A laskagomba kemény szárait távolítsuk el, mossuk le és vágjuk csíkokra a gombafejeket.
  5. A wokot (vagy serpenyőt) hevítsük fel, ha már meleg, öntsük bele a 2 evőkanálnyi olajat, és kezdjük el pirítani benne a húst. 2 perc pirítás után adjuk hozzá a répát és a zellert is. Pirítsuk kevergetve további 3 percig, majd dobjuk rá a felcsíkozott paprikát és a gombát is. Ha a gomba levet ereszt, akkor addig pirítsuk, amíg a lé el nem fő.
  6. Ha már nincs a zöldséges hús alatt lé, akkor öntsük hozzá a húslevet, és tegyük bele az üvegtésztát. Óvatosan "tunkoljuk" a tésztát a lébe, néha keverjünk rajta egyet-egyet.
  7. Karikázzuk fel az újhagymát.Ha a tészta megpuhult, húzzuk le a wokot a tűzről, szórjuk a hagymát a tészta tetejére, így tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11588
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szombatonként valahogy mindig jobb dolga akad az ember lányának, mint a főzés. Takarítani kell, vagy épp kirándulni megyünk, esetleg csak a gyerekkel szeretném tölteni az időt. Az ilyen szombatokra kínál remek megoldást ez a fél óra alatt elkészíthető ízletes ételrecept.

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...