r
Nosalty Logó

Újburgonya-saláta házi majonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Újburgonya-saláta házi majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2062 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1445 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2410 micro
Összesen 517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    1703 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    5779 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9638 micro
Összesen 2062 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 99 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a házi majonézzel: először a tojássárgáját kikeverjük a mustárral és egy kevés olajjal, majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olajat.
  2. Amikor már egészen sűrű, hozzákeverjük a fehérborsot, a sót és a citromlevet. Kóstolgatjuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük.
  3. Az újburgonyát megmossuk-megsikáljuk és félbevágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított újhagyma felét.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A zöldbabot forrásban lévő vízbe tesszük, és 5-10 percet blansírozzuk.
  6. A majonézbe belekeverjük az aprított újhagyma másik felét és a petrezselymet, majd hozzáadjuk a sült újburgonyát és a blansírozott zöldbabot. Alaposan összeforgatjuk.
  7. A salátát tálkákba szedjük, és szeletelt főtt tojással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4240
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegetáriánus ünnepi receptek
további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták
további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Ezt a könnyed krumplisalátát bármelyik nap összedobhatjuk ebédre vagy vacsorára - újkrumpliból az igazi, de bármilyenből elkészíthető. Ha van időnk, mindenképpen házi majonézzel készítsük, így egyszerűen mennyei!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...