Túrótorta fondanttal borítva
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Túrókrém
-
25g tehéntúró37 kcal
-
45g joghurt27 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
20g barackbefőtt11 kcal
Vajkrém a fondant alá
Fondant
Összeállítás
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Túrókrém
-
250g tehéntúró368 kcal
-
450g joghurt275 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g barackbefőtt108 kcal
Vajkrém a fondant alá
Fondant
Összeállítás
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
15.8g tojás20 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Túrókrém
-
9g tehéntúró13 kcal
-
16.1g joghurt10 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
-
1.4g zselatinfix2 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
7.2g barackbefőtt4 kcal
Vajkrém a fondant alá
Fondant
Összeállítás
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.1 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.3 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 125.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.7 g
Zsír
-
Összesen 224.9 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1966 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8711.1 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 2053 mg
-
Vas 512 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 3210 mg
-
Nátrium 1855 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1052.8 g
-
Cukor 922 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1259 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 373 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 1287 mg
-
Retinol - A vitamin: 2054 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 675 micro
-
β-crypt 181 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2098 micro
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
8 púpozott ek finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Túrókrém
-
25 dkg tehéntúró
-
450 g joghurt
-
2 dl habtejszín
-
2 csomag zselatinfix
-
2 púpozott ek cukor
-
20 dkg barackbefőtt
Vajkrém a fondant alá
Fondant
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
- Óvatosan összekeverjük a két elegyet. Vigyázzunk, hogy a fehérje ne törjön össze!
- Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 C-on sütjük 10 percig, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és úgy süssük készre (kb. 20-25 perc).
- Hagyjuk rácson kihűlni, és 3 lapra vágjuk.
Túrókrém
- A túrót a natúr joghurttal, a cukorral és az apróra vágott barackkal elkeverjük.
- A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük.
- Hozzákeverjük a túrós kémhez, majd hozzáadjuk a másik csomag zselatinfixet, és úgy verjük tovább pár percig. Sűrű krémet kapunk. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
Vajkrém a fondant alá
- A vajat a porcukorral habosra keverjük habverő segítségével.
Fondant
- A porcukrot átszitáljuk, és egy edénybe öntjük. A közepébe mélyedést készítünk.
- A zselatint elkeverjük a 6 evőkanál vízzel. Gőzfürdő felé tesszük, és addig kevergetjük, míg fel nem oldódik. Vigyázzunk, nehogy forrjon!
- Levesszük, míg belerakjuk a vajat és a mézet. Ismét gőzfürdő felett kevergetve feloldjuk benne a vajat és a mézet.
- Ha teljesen felolvadt benne a vaj a porcukorba készített mélyedésbe öntjük. Kanállal apránként hozzákeverjük a porcukrot. Amint már nehezebben kevergetjük kézzel gyúrjuk tovább, és addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg már nem ragad.
- Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Kivesszük, és megnézzük milyen az állaga. Ha törik és kemény, akkor apránként kicsi vajat gyúrunk hozzá, míg gyurmaszerű masszát nem kapunk. Ha túl lágy, akkor porcukrot gyúrunk még bele. (Ha gumis, akkor túl sok zselatint tettünk bele, és készíthetünk egy másik adagot.)
- Keményítővel megszórjuk a deszkát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Összeállítás
- Az első lapot megkenjük a túrós krémmel, majd rátesszük a második lapot. Ugyanúgy megkenjük a túrós krémmel, és rátesszük a harmadik lapot. (A piskóta alját tegyük a torta tetejére, mert az szép egyenes.)
- A tortát bevonjuk a vajkrémmel. (Ez azért kell, hogy a fondant jól tapadjon a tortához.) Majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
- Óvatosan feltekerjük a kinyújtott fondantot a nyújtófára, és úgy helyezzük a tortára. A tetejét elsimítjuk, majd az oldalánál úgy haladunk, hogy a redők alá nyúlunk az egyik kézzel, és a másikkal simítjuk. Így minden redőnél, míg a teljes torta oldala szép sima nem lesz.
- Ez a mennyiségű fondant nekem egy 23 cm-es torta borítására és díszítésére volt elegendő.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7105
- Feltöltés dátuma: 2014. március 04.
Ajánló
A díszítéshez gél vagy por állagú ételfestéket gyúrhatunk a fondanthoz. (Ha folyékony színezéket szeretnénk használni, akkor a zselatin készítésekor kell hozzáadni.) A márványos hatáshoz én kakaóport adtam a fondanthoz. Abból készült a tortára az alsó csík. A rózsához pedig gél állagú sárga ételfestéket használtam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Már régóta szemezem a fondant borítással. Most kapóra jött anyukám szülinapja, hogy kipróbáljam. Félve fogtam neki. Rengeteg blogot átolvastam, mielőtt nekifogtam. Kerestem a tökéletes receptet a fondanthoz. Végül erre esett a választásom, mert nem túl bonyolult, ráadásul videóban mutatták végig a lépéseket. És így utólag nem bántam meg. Elsőre tökéletes lett. Még a fondantból készült rózsák sem fogtak ki rajtam. Már csak a díszítést kell fejlesztenem, és utána jöhetnek a formatorták is. :)