Túrótorta fondánt díszítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Datti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
23g tojás29 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
Túrókrém
-
21g tehéntúró31 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g búzadara6 kcal
-
3 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Fondánt
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Túrókrém
-
250g tehéntúró368 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g búzadara72 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Fondánt
Összesen
6940
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
11.9g tojás15 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
Túrókrém
-
10.9g tehéntúró16 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.9g búzadara3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
17.4g habtejszín51 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Fondánt
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.9 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.4 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.7 g
Zsír
-
Összesen 184 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1778 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4222.3 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1498 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1252.8 g
-
Cukor 1154 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 714.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1738 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 378 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 1120 mg
-
Retinol - A vitamin: 1708 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1674 micro
Összesen
6940
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
10 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
Túrókrém
-
25 dkg tehéntúró
-
2 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 g búzadara
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg cukor
-
4 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Fondánt
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor 3/4 -vel habosra keverjük. A fahéjat a cukorral kemény habbá verjük.
- A sárgájához egy kanál fehérjét teszünk, és elkeverjük. Ezután a fehérjéhez öntjük, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
- A lisztet 2 részletben hozzászitáljuk, és elkeverjük. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben sütjük 170-180 C-on.
- A sütőből kivéve a tetejét behintjük pici liszttel, és átfordítjuk (így a teteje is egyenes lesz). Majd ha már langyosra hűlt, visszafordítjuk!
Túrókrém
- A túrót szitán átnyomkodjuk.
- A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a búzadarát és végül a cukrot.
- A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
- A túrókrémet és a felvert habtejszínt összekeverjük. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön.
Fondánt
- A porcukrot átszitáljuk, és egy edénybe öntjük. A közepére egy mélyedést készítünk.
- A zselatint elkeverjük a 6 ek. vízzel, és vízgőz fölött addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik.
- A mézet és a margarint hozzáadjuk, és feloldjuk benne.
- Ha teljesen felolvadt benne a vaj, a porcukorba készített mélyedésbe öntjük. Kanállal apránként hozzákeverjük a porcukrot. Kézzel gyúrjuk tovább, és addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg már nem ragad.
- Pár órára hűtőbe tesszük.
- A hűtőből kivéve keményítőn vagy porcukron nyújtjuk 2-3 mm vastagságúra (én két fólia között szoktam nyújtani, így nem ragad le és könnyebben a tortára lehet helyezni).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2722
- Feltöltés dátuma: 2014. május 04.
Ajánló
A fondant színezéséhez használhatunk gél vagy por állagú ételfestéket, valamint folyékony színezéket (ez esetben a zselatin készítésekor kell hozzáadni)!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Datti
9 recept
Nagyon szeretek fondantból és marcipánból virágokat és figurákat készíteni. Ezért nővérem születésnapja kapóra jött, és elkészítettem ezt a tortát! :)