r
Nosalty Logó

Túrótorta fondánt díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Datti
Túrótorta fondánt díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Összesen 6940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1252.8 g
  • Cukor
    1154 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1708 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 6940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor 3/4 -vel habosra keverjük. A fahéjat a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához egy kanál fehérjét teszünk, és elkeverjük. Ezután a fehérjéhez öntjük, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  3. A lisztet 2 részletben hozzászitáljuk, és elkeverjük. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben sütjük 170-180 C-on.
  4. A sütőből kivéve a tetejét behintjük pici liszttel, és átfordítjuk (így a teteje is egyenes lesz). Majd ha már langyosra hűlt, visszafordítjuk!

Túrókrém

  1. A túrót szitán átnyomkodjuk.
  2. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a búzadarát és végül a cukrot.
  3. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A túrókrémet és a felvert habtejszínt összekeverjük. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön.

Fondánt

  1. A porcukrot átszitáljuk, és egy edénybe öntjük. A közepére egy mélyedést készítünk.
  2. A zselatint elkeverjük a 6 ek. vízzel, és vízgőz fölött addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik.
  3. A mézet és a margarint hozzáadjuk, és feloldjuk benne.
  4. Ha teljesen felolvadt benne a vaj, a porcukorba készített mélyedésbe öntjük. Kanállal apránként hozzákeverjük a porcukrot. Kézzel gyúrjuk tovább, és addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg már nem ragad.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük.
  6. A hűtőből kivéve keményítőn vagy porcukron nyújtjuk 2-3 mm vastagságúra (én két fólia között szoktam nyújtani, így nem ragad le és könnyebben a tortára lehet helyezni).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2722
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Ajánló

A fondant színezéséhez használhatunk gél vagy por állagú ételfestéket, valamint folyékony színezéket (ez esetben a zselatin készítésekor kell hozzáadni)! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek fondantból és marcipánból virágokat és figurákat készíteni. Ezért nővérem születésnapja kapóra jött, és elkészítettem ezt a tortát! :)

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...