r
Nosalty Logó

Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Összesen 7868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.3 g

Zsír

  • Összesen
    485 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8876.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    834 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2517 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 7868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Elkészítés

Túrótorta

  1. A zabkekszet ledaráljuk, és margarinnal egyneművé dolgozzuk
  2. A tojásfehérjét a cukor felével habosítjuk. A tojássárgáját a cukor másik felével habosítjuk.
  3. Az összes alapanyag egybedolgozzuk a zabkekszen kívül.
  4. Sütőformába a zabkekszes alapot 1 cm vastagon elterítjük, és tömörítjük.
  5. A túrókrémet ráöntjük. Fontos, hogy az edény 2/3-nál ne legyen több, mert sütés alatt nőni fog.
  6. Előmelegített sütőben 175 c-on 35 perc alatt készre sütjük (ha a töltelék 4 cm vastag, ha vastagabb, cm-ként 5 perc ), sütőpróbával ellenőrizzük.

Étcsokoládé-mousse

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal, majd félrehúzzuk.
  3. A tojássárgákat egyesével a csokoládéba dolgozzuk. A tojásfehérjét is a csokoládéba dolgozzuk. Végül a tejszínhabot is a csokoládéba dolgozzuk.
  4. Egy formába öntjük, és hűtőben pihentetjük 3 órát.

Édes morzsa

  1. A kekszet ledaráljuk, cutterral.

Ostya

  1. Az ostya anyagait egyneművé dolgozzuk.
  2. Sütőpapírra kenjük, és 180 C-on 3-4 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

  1. Tálaljuk a kép alapján. Narancs- és eperdzsem díszítéssel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1592
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 10.

Ajánló

Egy ünnepi étkezés kiváló lezárása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal
Friedrich Antal 76 recept

Versenyre készített tányérdesszert.

Hozzávalók

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...