r
Nosalty Logó

Túrótorta citromos habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta citromos habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

hab

Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

hab

Összesen 4925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

hab

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5861.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2627 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 4925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

hab

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.

hozzávalók a krémhez

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túróba, majd betesszük a hűtőbe.
  2. A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a 2 db sárgáját, a cukrokat, a fél citrom levét és reszelt héját, a zacskó vanília pudingport, és ha túl kemény a massza, egy gondolatnyi tejet. Vigyázzunk, nehogy túl folyós legyen!
  3. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra (a tepsi méretére) nyújtjuk.
  4. A tepsit kivajazzuk,megszórjuk liszttel, és beletesszük a tésztát, megszórjuk zsemlemorzsával, és ráöntjük a túrót. Szép egyenletesen eloszlatjuk a túrót a tészta tetején, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig készre sütjük.
  5. Ha picit hűlt, levágjuk a tészta széleit, és kiborítjuk egy tálcára. Itt még le tudjuk kaparni a tészta alját, ha mégis megégett volna. Majd átfordítjuk egy másik tálcára, és hagyjuk tovább hűlni.

hab

  1. Elkészítjük a citromos habot. A tejfölt összekeverjük a cukorral és a citrom levével, a habtejszínt pedig felverjük, és óvatosan összekeverjük a citromos tejföllel.
  2. Mikor a torta teljesen kihűlt, a habot ráhalmozzuk a tetejére, szépen elkenjük. Körben a torta széleire is fog jutni a habból. Utána betesszük kicsit a hűtőbe, az se baj, ha egy éjszakára. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2227
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta a tesóm szülinapjára készült, és mindenkinek nagyon ízlett. :)

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...