Túrós rizsfelfújt - citromos, narancsos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
267g tej149 kcal
-
42g rizs149 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
13 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
19 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
751
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1600g tej896 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
4510
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
54.4g tej30 kcal
-
8.5g rizs30 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
8.5g tehéntúró13 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
4 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
3.1g narancslé1 kcal
-
6.8g tojásfehérje4 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
153
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.1 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 105.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
751
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.4 g
Zsír
-
Összesen 201.3 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7296.7 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 2307 mg
-
Vas 515 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1247 mg
-
Nátrium 2246 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.9 g
-
Cukor 255 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 631.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1417 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 809 micro
-
Kolin: 866 mg
-
Retinol - A vitamin: 1378 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 175 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1212 micro
Összesen
4510
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
1.6 l tej
Elkészítés
- Először kenjük ki a vajjal, szórjuk be a zsemlemorzsával a tepsinket (30x20x5), majd mérjük ki a tejberizs hozzávalóit. A lábasba - a vajra - öntsük a tejet, szórjuk bele a sót, tegyük fel melegedni. Ha felforrt, öntsük bele a rizst, s lassú-közepes hőfokon főzzük, gyakori kavargatás mellett.
- Körülbelül 15 perc elteltével szórjuk bele a vaníliás cukrokat, majd újabb 15 perc elteltével a kristálycukrot, főzzük tovább, s amikor már sűrű, zárjuk el a hőt, fedővel fedjük le, a tejet be fogja szívni magába.
- Amikor már beszívta a tejet, vegyük le a fedőt, kavarjuk össze, hagyjuk langyosra hűlni. Amikor kihűlt, kapcsoljuk be a sütőt 160 fokra - melegítsük elő -, alsó/felső állásba. Egy lábaskában villával nyomkodjuk szét a túrót - én krémes fajtát vásároltam -, adjuk hozzá - a fehérje kivételével - az összes többi hozzávalót, s alaposan kavarjuk ki.
- Ezt a masszát öntsük a rizshez, kavarjuk el vele. A fehérjéket egy lábaskában lazán verjük fel villával (tudom, sokan kemény habbá verik, én nem), s ezt is öntsük, s kavarjuk el a rizzsel.
- Majd az előkészített tepsibe öntsük bele, egyengessük el, s mehet is az előmelegített sütőbe. Amikor a fotón látható szép színt kap, biztosan átsült, vegyük ki a sütőből, zárjuk el a hőt, hagyjuk kihűlni. Tetszőleges formára szeleteljük, s adhatunk hozzá sodót, pudingot, gyümölcsszószt.... Én most házi sárgabarackdzsemmel tálaltam (kissé mikróban felmelegítettem, hogy folyósabb legyen). Nagyon-nagyon finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 6925
- Feltöltés dátuma: 2019. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Walaky
186 recept
Volt itthon néhány szem citromom, narancsom, s 5 nap múlva lejáró túróm, a többi hozzávaló pedig mindig van itthon, így összedobtam a saját elképzelésem szerint ezt a fincsiséget….úgyis régen készítettem már (mindig másképp)…..nagyon finom, nem száraz....én így készítem, imádjuk :)…...megjegyzem, lehet csak citrommal is készíteni, illetve anélkül, csak vaníliásan, sokan tesznek bele mazsolát, de rajtam kívül más nem szereti, így én kihagytam :)….isteni finom....