r
Nosalty Logó

Túrós rizsfelfújt - citromos, narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Túrós rizsfelfújt - citromos, narancsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7296.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2307 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 4510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kenjük ki a vajjal, szórjuk be a zsemlemorzsával a tepsinket (30x20x5), majd mérjük ki a tejberizs hozzávalóit. A lábasba - a vajra - öntsük a tejet, szórjuk bele a sót, tegyük fel melegedni. Ha felforrt, öntsük bele a rizst, s lassú-közepes hőfokon főzzük, gyakori kavargatás mellett.
  2. Körülbelül 15 perc elteltével szórjuk bele a vaníliás cukrokat, majd újabb 15 perc elteltével a kristálycukrot, főzzük tovább, s amikor már sűrű, zárjuk el a hőt, fedővel fedjük le, a tejet be fogja szívni magába.
  3. Amikor már beszívta a tejet, vegyük le a fedőt, kavarjuk össze, hagyjuk langyosra hűlni. Amikor kihűlt, kapcsoljuk be a sütőt 160 fokra - melegítsük elő -, alsó/felső állásba. Egy lábaskában villával nyomkodjuk szét a túrót - én krémes fajtát vásároltam -, adjuk hozzá - a fehérje kivételével - az összes többi hozzávalót, s alaposan kavarjuk ki.
  4. Ezt a masszát öntsük a rizshez, kavarjuk el vele. A fehérjéket egy lábaskában lazán verjük fel villával (tudom, sokan kemény habbá verik, én nem), s ezt is öntsük, s kavarjuk el a rizzsel.
  5. Majd az előkészített tepsibe öntsük bele, egyengessük el, s mehet is az előmelegített sütőbe. Amikor a fotón látható szép színt kap, biztosan átsült, vegyük ki a sütőből, zárjuk el a hőt, hagyjuk kihűlni. Tetszőleges formára szeleteljük, s adhatunk hozzá sodót, pudingot, gyümölcsszószt.... Én most házi sárgabarackdzsemmel tálaltam (kissé mikróban felmelegítettem, hogy folyósabb legyen). Nagyon-nagyon finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6925
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon néhány szem citromom, narancsom, s 5 nap múlva lejáró túróm, a többi hozzávaló pedig mindig van itthon, így összedobtam a saját elképzelésem szerint ezt a fincsiséget….úgyis régen készítettem már (mindig másképp)…..nagyon finom, nem száraz....én így készítem, imádjuk :)…...megjegyzem, lehet csak citrommal is készíteni, illetve anélkül, csak vaníliásan, sokan tesznek bele mazsolát, de rajtam kívül más nem szereti, így én kihagytam :)….isteni finom....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...