r
Nosalty Logó

Túrós pite Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Túrós pite Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562 g
  • Cink
    349 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    269 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    160 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.4 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9372.2 g
  • Cink
    2091 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    1614 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    81 mg
  • Mangán
    70 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1008.2 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    202 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    962 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 7164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót és a puha margarint vagy a zsírt, majd a kézmeleg tejet ráöntjük és 5 percet állni hagyjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt, jól összedolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Meglisztezzük és 15 percre kelni hagyjuk.
  3. Addig közben elkészítjük a túrót, a hozzávalókkal együtt, a felkockázott narancs kivételével.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk ujjnyi vastagra, és tepsi méretre nyújtjuk, majd az előkészített tepsibe fektetjük, a szélét kissé lenyomkodjuk, villával a tésztát megszurkáljuk, és 1 ek búzadarával egyenletesen megszórjuk.
  5. Erre a túró háromnegyed részét egyenletesen elsimítjuk, és a narancsdarabokat rátesszük, majd a maradék túróval befedjük.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lángon 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kissé kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7198
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, hétvégére, hétköznapra, még vendégségbe is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós pite Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Ezt a receptet is úgy kaptam egy távoli ismerősömtől, igaz én csak a hozzávalókat, de sikeres lett. Most készítettem először így túrós pitét, de nagyon finom és laktató...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...