r
Nosalty Logó

Túrós palacsintafelfújt

VnéEdit
Túrós palacsintafelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

690
Kalória
29.4g
Fehérje
67.8g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
189.2g
Víz
302.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
30.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Összesen 4149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.2 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    81 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.5 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1754 mg
  • Vas
    811 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    483 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 4149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A palacsinta tésztához:

  1. A palacsintákat sütjük ki először. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, és egyenként kisütjük. (12 db palacsinta sült ki 24 cm-es palacsintasütőben.)
  2. A töltelék készítése: A hozzávalókat összekeverjük, és a palacsintákat betöltjük, feltekerjük. Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. A palacsintákat keresztben elvágjuk, és a tepsibe rakjuk egymás mellé, a tepsi rövidebb oldalán merőlegesen, nem túl szorosan.
  4. Elkészítjük az öntetet. Az egész tojásokat a cukrokkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a tejfölt és lisztet is. A keményre vert tojáshabot lazán beleforgatjuk. Ráöntjük egyenletesen a palacsintákra. Megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával.
  5. 210 fokra bemelegítjük a sütőt.
  6. A sütő aljába egy kisebb tepsibe öntött vizet helyezünk. A palacsintákat betoljuk középső bordamagasságra, és 30 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e.
  7. Sütés közben, ha pirulna a teteje, akkor tegyünk rá alufóliát. Kedvencünk lett ez a finomság!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39

Az interneten találtam a receptet, 2-3 receptből állítottam össze. Családi kedvencünk lett.

További receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Hering András

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...