r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Túrós-meggyes-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1877 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 3726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 233 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a fél citrom levét.
  2. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és végül óvatosan a 3 tojás kemény habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére egyenletesen rászórjuk a cukros túrót, és a lecsepegtetett meggybefőttet.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24751
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-meggyes-joghurtos süti
TraRita 118 recept

Egy hete megláttam ezt a sütit egy kedves ismerősömnél. Ez reggel 8 óra tájt lehetett, egy óra múlva már az asztalunkon mosolygott ez a fantasztikusan finom, és gyors süti. Életem első joghurtos tésztája. Bár mindig óckodtam tőle... Lehet azért, mert nem szeretem a joghurtokat? :) Édesanyám nem sütis, de ezért nagggggyon oda volt :D Pillanatok alatt elfogyott, pedig voltam olyan bátor, hogy első nekifutásra dupla adagot készítettem :D Csak a túró-meggy mennyiségét nem változtattam meg. Az eredeti adagot kis méretű tepsiben kell sütni, mivel én dupláztam, ezért nagyban sütöttem. Úgy is látjátok majd a tészta mennyiségén, hogy milyen méretű tepsiben süssétek! :) Gyakran vendégeskedik majd nálunk ez a joghurtos szelet :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...