Túrós-mákos rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vica Konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
672
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2683
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
321
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1235.8 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
672
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.9 g
Zsír
-
Összesen 102.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4943.1 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 1711 mg
-
Vas 512 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1483 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.8 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 222.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
2683
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588.8 g
-
Cink 78 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Túrótöltelék elkészítése: a túrót, kristálycukrot, búzadarát, vaníliáscukrot, mazsolát összekeverjük, és állni hagyjuk.
- Mák töltelék elkészítése: a mákot a cukorral összekeverjük beleöntjük a citromlevet, és jól összedolgozzuk, akkor jó az állaga, ha nedves, de pergethetős. (Ha kevés a citromlé, pici tejet tehetünk hozzá.)
- Egy nyújtó deszkára kiveszünka csomagból 3 lapot, 1 réteget megkenünkolajjal, vékonyan beszórjuk mákkal, ráhelyezzük a 2. lapot, azt is megkenjük, megszórjuk, majd a 3. lap következik. Ezt is megkenjük olajjal, egyik szélére 4-5 cm-es csíkban felkenjük a túrókrém felét, a többi felületet megszórjuk vékonyan mákkal, és feltekerjük.
- Még egy túróst készítünk, majd a maradék lapokból a maradék mákkal mákos rétest készítünik. Természetesen itt is megkenjük egyenként a lapokat, és megszórjuk mákkal is. Majd a végén a maradék mákból készítünk egy 4-5 cm-es csíkot, és ezt is felgöngyöljük.
- Végül mind a 3 szál rétes tetejét megkenjük olajjal.Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 13095
- Feltöltés dátuma: 2012. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vica Konyha
19 recept
A lapok közzé szórt mák nem engedi a lapokat összetapadni, a házilag nyújtott réteshez hasonlóan leveles, pergős lesz a tészta.