r
Nosalty Logó

Túrós-mákos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vica Konyha
Túrós-mákos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4943.1 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.8 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Túrótöltelék elkészítése: a túrót, kristálycukrot, búzadarát, vaníliáscukrot, mazsolát összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. Mák töltelék elkészítése: a mákot a cukorral összekeverjük beleöntjük a citromlevet, és jól összedolgozzuk, akkor jó az állaga, ha nedves, de pergethetős. (Ha kevés a citromlé, pici tejet tehetünk hozzá.)
  3. Egy nyújtó deszkára kiveszünka csomagból 3 lapot, 1 réteget megkenünkolajjal, vékonyan beszórjuk mákkal, ráhelyezzük a 2. lapot, azt is megkenjük, megszórjuk, majd a 3. lap következik. Ezt is megkenjük olajjal, egyik szélére 4-5 cm-es csíkban felkenjük a túrókrém felét, a többi felületet megszórjuk vékonyan mákkal, és feltekerjük.
  4. Még egy túróst készítünk, majd a maradék lapokból a maradék mákkal mákos rétest készítünik. Természetesen itt is megkenjük egyenként a lapokat, és megszórjuk mákkal is. Majd a végén a maradék mákból készítünk egy 4-5 cm-es csíkot, és ezt is felgöngyöljük.
  5. Végül mind a 3 szál rétes tetejét megkenjük olajjal.Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13095
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-mákos rétes
Vica Konyha 19 recept

A lapok közzé szórt mák nem engedi a lapokat összetapadni, a házilag nyújtott réteshez hasonlóan leveles, pergős lesz a tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...