r
Nosalty Logó

Túrós linzerszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Túrós linzerszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A linzer tésztához

A tészta megkenéshez

A túrós töltelékhez

A rácsok megkenéshez

Összesen 729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A linzer tésztához

A tészta megkenéshez

A túrós töltelékhez

A rácsok megkenéshez

Összesen 5834 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A linzer tésztához

A tészta megkenéshez

A túrós töltelékhez

A rácsok megkenéshez

Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.7 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6909.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1045 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1841 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 5834 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A linzer tésztához

A tészta megkenéshez

A túrós töltelékhez

A rácsok megkenéshez

Elkészítés

A linzer tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal, mandulával és porcukorral. Hozzáadjuk a tojást és a kockákra vágott vajat. Sima tésztává gyúrjuk. Alufóliába csomagoljuk, és 60 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy 30x20x3 cm tepsit vajjal kikenünk.
  3. A tészta felét lisztezett munkalapon kb. 36x26 négyszöggé nyújtjuk, és a kikent tepsibe rakjuk, egy villával többször megszurkáljuk. A tésztát megkenjük a lekvárral.
  4. A túros töltelékhez: A tojássárgákat, túrót, 75 g cukrot, vanília cukrot, étkezési keményítőt, lisztet, citromhéjat simára keverünk. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habba verjük, közben hozzáadjuk a maradék cukrot. A habot óvatosan a túróhoz keverjük, majd rákenjük a lekvárral megkent tésztára.
  5. A maradék tésztát lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk, kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat rácsszerűen a túros masszára rakjuk. A csíkokat megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgával.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9610
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megsüthetjük egy 28 cm átmérőjű tortaformában is.

Hozzávalók

A linzer tésztához

A tészta megkenéshez

A túrós töltelékhez

A rácsok megkenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...