r
Nosalty Logó

Túrós-kecskesajtos rakott tészta paprikaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Túrós-kecskesajtos rakott tészta paprikaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta és tölteléke

Paprikás szósz

Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta és tölteléke

Paprikás szósz

Összesen 2835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta és tölteléke

Paprikás szósz

Összesen 212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959.3 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7837.2 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    3382 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    767 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1035 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Tészta és tölteléke

Paprikás szósz

Elkészítés

Tészta és tölteléke

  1. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. Egy négyszögletű sütőformát vajazzunk ki, és a tészta felét terítsük el benne.
  2. Ezután a túrót morzsoljuk rá, és sózzuk meg. Az 1 dl tejfölt a tojással, a joghurttal, meg sóval keverjük jól el egy villa segítségével.
  3. A kolbászt vágjuk apró kockára, és egy kis serpenyőben a felforrósított vajon süssük ropogósra. Ezt is terítsük el a túróra, és öntsük rá a tejfölös keveréket.
  4. Tetejére morzsoljuk a kecskesajtot és a maradék tejfölt a dobozból. Forró sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük 200 fokon.
  5. Elkészítjük a paprikás szószt. A hagymát felkockázzuk, és olajon lepirítjuk, majd a fokhagymát is belereszeljük. A paprikát vékonyra szeljük, és hozzátesszük. Sózzuk,borsozzuk, és lesütjük.
  6. Megszórjuk fűszerpaprikával és a paradicsommal, felöntjük egy kevés víz hozzáadásával. Felfőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk. Azon forrón tálaljuk a négyfelé szelt tésztanégyzet mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 487
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-kecskesajtos rakott tészta paprikaszósszal
Zsuzsamama56 322 recept

Az unalmas túrós tésztát most feldobjuk egy kicsit ízletesebb, pikáns paprikaszósszal és némi kecskesajttal A közepébe chorizo kolbászt aprítottam, ami a pikáns jellegét adja meg a túrós tejfölös betétnek.

Hozzávalók

Tészta és tölteléke

Paprikás szósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...