r
Nosalty Logó

Túrós gyümölcsbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Túrós gyümölcsbomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cink
    144 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    111 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    66 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6714.8 g
  • Cink
    1436 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    1109 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    138 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    662 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 4335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát süssük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  2. Egy nagy tepsit papírral bélelünk, és a tésztát beleöntjük.
  3. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
  6. A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is.
  8. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.
  9. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk.
  10. Egy kb. 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet.
  11. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával, és másnapig tovább hűtjük.
  12. A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 40097
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 05.

Ajánló

Én szoktam más gyümölcsökkel is készíteni, ami éppen van, friss vagy konzerv, és a citrom levét is bele lehet tenni a krémbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű torta.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...