r
Nosalty Logó

Túrós-epres torta csokoládémázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kiscukrasz
Túrós-epres torta csokoládémázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8111.6 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2615 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.2 g
  • Cukor
    537 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2600 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2265 micro
Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliával fehéredésig habosra keverjük, a fehérjébe 1 csipet sót teszünk, és kemény habbá verjük.
  2. A lisztbe belevegyítjük a sütőport, és a sárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét, és lassú mozdulatokkal belekeverjük.
  3. Egy kerek tortaformát kivajazunk, ha ezt a forma igényli, és beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük, majd levesszük 160 fokra, és további 30 percet hagyjuk a sütőben.
  5. A 40. perc környékén tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e már, és ha kész, kivesszük a sütőből, majd a formából is.
  6. Hagyjuk kihűlni a tetejére fordítva, és teljesen hidegen elvágjuk háromba.
  7. Közben a pudingot megfőzzük a leírás szerint 3,5 dl tejben, majd félretesszük hűlni. (Ha pici porcukrot szórunk a tetejére, nem bőrösödik be.)
  8. Ha kész a puding, hűl a piskóta, kikeverhetjük a vajkrémet, ami az eperkrém alapja. A porcukrot a picire összedarabolt vajjal habosra, lágyra keverjük, és félretesszük.
  9. Ha a puding teljesen kihűlt, összekeverhetjük a vajkrémmel, és robotgéppel átmehetünk rajta egyszer, hogy lágyabb legyen.
  10. A túrót összeállítjuk a megadott alapanyagokkal, és ha további javításra szorul, megtesszük, aki krémesebben szereti, robotgéppel átturmixolhatja. (Én nem javaslok túl sok tejfölt, mert elfolyik, és nem lehet szépen rákenni a piskótalapra.)
  11. Legalulra rakjuk a túrót, utána eperkrém és a tetejére szintén eperkrém (a sorrendet lehet változtatni).
  12. A tortát betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  13. A csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a kakaóport és az olajat, majd a torta tetején elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
  14. Másnap fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12053
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 04.

Ajánló

Szülinapra vagy csak egy vasárnapra is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-epres torta csokoládémázzal
kiscukrasz 5 recept

 A nővérem születésnapjára készült. Nagyon finom, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...