r
Nosalty Logó

Túrós batyu Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Túrós batyu Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 850 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.7 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 850 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3882.9 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 3402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Pár kanál langyos tejben elkavarjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is. Végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  2. Lisztezzük és duplájára kelesztjük (kb 1 óra).
  3. Ismét átdagasztjuk, majd kinyújtjuk fél centisre, 10x10 cm-es négyzeteket vágva megtöltjük. A két szemközti csúcsot összefogjuk és megtekerjük.
  4. Töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojás felvert habját.
  5. Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük. Begyújtjuk a sütőt, és betoljuk a batyukat. Szép barnára sütjük. Porcukrozva tálaljuk!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 39617
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Ajánló

Egy ízletes palócgulyás,ó vagy lucskos káposzta után jól harmonizál!! Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel Lucskos káposzta csirkével Lucskos káposzta 6. - tejszínes

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom sokszor vágyik túrós batyura, és ez egy egyszerű, hamar elkészíthető tészta, így hamar belemegyek egy kis dagasztásba. Túró nekem mindig van a fagyasztóban. A töltelék lágyabb lesz a tojás felvert habjától. A cukor mennyiségét mi így szeretjük, persze kóstolás után bátran tegyen mindenki bele kedvére. A 10x10 cm-t azért adtam meg, mert mi a nagy batyukat kedveljük. Ebből a mennyiségből 10 db lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...