r
Nosalty Logó

Túrós-almás táska 2. - citrommázas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós-almás táska 2. - citrommázas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 3546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.8 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 3546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy lágy, jól nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Hagyjuk pihenni, míg elkészítjük a tölteléket!
  3. Az almát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
  4. Hozzákeverjük a mazsolát, a cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is.
  5. Egy edénybe tesszük, és kb. 10 percig pároljuk fedő nélkül, míg a levét elpárologtatja.
  6. Hagyjuk langyosra hűlni!
  7. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, kerek formával kiszúrjuk, teszünk a közepébe tölteléket, félbe hajtjuk, a széleket összenyomjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta kicsit megbarnul. Nem kell bekenni tojással, mert úgyis jön rá a máz!
  8. A mázhoz a porcukrot annyi citromlével keverjük össze, hogy nagyon sűrűn folyós legyen. Sokáig kell keverni, és csak apránként adni hozzá a citromlevet, nehogy túl folyós legyen.
  9. A sütemények tetejére kenjük, ami nagyon gyorsan rászárad. A lényeg, hogy hagyjuk szellőzni a kész sütemény, különben a citrommáz nedves lesz.
  10. ...
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5318
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a receptben elsősorban a tészta a figyelemre méltó, mert bármivel töltjük, akár gyümölccsel, akár túróval, mindenképpen finom, omlós marad még pár nap múlva is, ha marad belőle addig. Az elkészítéséről további képeket itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...