Túrós-almás táska 2. - citrommázas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
A töltelékhez
A bevonathoz
Összesen
886
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
A töltelékhez
A bevonathoz
Összesen
3546
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
18g finomliszt66 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
15g tehéntúró22 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g tej3 kcal
A töltelékhez
A bevonathoz
Összesen
213
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1482 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 163.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
886
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5927.9 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1316 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 2101 mg
-
Nátrium 1070 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659.8 g
-
Cukor 402 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 654 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
3546
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.5 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
25 dkg tehéntúró
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
A bevonathoz
-
15 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy lágy, jól nyújtható tésztát kapjunk.
- Hagyjuk pihenni, míg elkészítjük a tölteléket!
- Az almát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
- Hozzákeverjük a mazsolát, a cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is.
- Egy edénybe tesszük, és kb. 10 percig pároljuk fedő nélkül, míg a levét elpárologtatja.
- Hagyjuk langyosra hűlni!
- A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, kerek formával kiszúrjuk, teszünk a közepébe tölteléket, félbe hajtjuk, a széleket összenyomjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta kicsit megbarnul. Nem kell bekenni tojással, mert úgyis jön rá a máz!
- A mázhoz a porcukrot annyi citromlével keverjük össze, hogy nagyon sűrűn folyós legyen. Sokáig kell keverni, és csak apránként adni hozzá a citromlevet, nehogy túl folyós legyen.
- A sütemények tetejére kenjük, ami nagyon gyorsan rászárad. A lényeg, hogy hagyjuk szellőzni a kész sütemény, különben a citrommáz nedves lesz.
- ...
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5318
- Feltöltés dátuma: 2011. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ebben a receptben elsősorban a tészta a figyelemre méltó, mert bármivel töltjük, akár gyümölccsel, akár túróval, mindenképpen finom, omlós marad még pár nap múlva is, ha marad belőle addig. Az elkészítéséről további képeket itt találtok.