r
Nosalty Logó

Túrós-áfonyás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
angie0221
Túrós-áfonyás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 539 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.3 g
  • Cink
    153 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    70 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 539 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7514 g
  • Cink
    915 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    710 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 3245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.8 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A töltelék minden hozzávalóját, kivéve a lekvárt, egy edényben jól összekeverjük, és eltesszük a hűtőbe pihenni.

Töltelék

  1. A tészta minden száraz összetevőjét összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd felöntjük annyi tejjel, amit felvesz.
  3. Két egyenlő részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk.
  4. Belesimítjuk a kilisztezett pitesütőbe. Villával megszurkáljuk a tésztát.
  5. Elővesszük a lekvárt, jó vastagon bekenjük a tésztát, majd mehet rá a túrós massza.
  6. A másik adag tésztát is kinyújtjuk, és vékony csíkokat vágva berácsozzuk a túró tetejét.
  7. 180 fokon 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1541
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
angie0221 6 recept

Túrós süteményre vágytam, a kezembe akadt egy üveg áfonyalekvár is, és rájöttem, hogy van itthon egy - még nem használt - pitesütő, így adott volt, hogy mit készítek. Miután rengeteg receptet átböngésztem, és mindegyikhez hiányzott valami, boltba meg nem volt kedvem lemenni, így az itthoni hozzávalókból összedobtam valami sajátot. Ez lett belőle, és a férjem el volt ájulva tőle, szóval ezentúl is csak így készítem majd. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...