r
Nosalty Logó

Túrórudi-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szúnyog
Túrórudi-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4553.1 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    520 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 4694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, utána kanalanként adjuk hozzá a cukrot, azzal tovább verjük, míg fényes lesz. Ezután jöhetnek hozzá egyesével a sárgáják.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a keményítővel, majd óvatosan beleforgatjuk a habba. 20 cm-es (szilikonos vagy kivajazott-lisztezett) tortaformába öntjük, 200 fokon 10 percig, majd további 30-35 percig 170 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. Amíg ez sül, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. 250 ml habtejszínt egy kanál cukorral kemény habbá verünk.
  2. 250 gramm túrót összekeverünk egy fél citrom reszelt héjával a maradék cukorral és az egy csomag vaníliás cukorral.
  3. Egy csomag porzselatint kevés vízben megduzzasztunk, majd felolvasztjuk, és a túrós részhez keverjük. Ekkor a túrós részt összeturmixoljuk, hogy homogén legyen a krém.
  4. A felvert habtejszínt hozzákeverjük a túrós részhez. Hagyjuk egy keveset állni a krémet, hogy a zselatin elkezdjen hatni. Mikor kicsit megszilárdult a krém, a félbevágott piskótát megtöltjük vele, és kívülről is bevonjuk.

Díszítés

  1. A torta tetejére 15 dkg csokit 3 ek. olajjal gőz fölött felolvasztunk, és rácsurgatjuk úgy, hogy a szélén is lecsurogjon kicsit.
  2. 4 darab óriás túró rudit meleg vízbe mártott késsel ferdén kettévágunk, és ezzel díszítjük a torta tejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 31992
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szúnyog 4 recept

Nővérem szülinapjára szeretett volna túrórudi-tortát, úgyhogy alkottam egy saját receptet hozzá. Nálunk osztatlan sikert aratott, mint minden, ami túrós. A krém mennyiségét lehet duplázni, ha jó sok krémmel szeretitek. :) (Képekért további alkotásaimról nézz be ide: https://www.facebook.com/tdorsi)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...