Túrórudi-szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
8 kcal
-
5g tej3 kcal
-
29 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
33g tehéntúró49 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g porcukor13 kcal
-
3 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
A csokoládémázhoz
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
Összesen
479
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
91 kcal
-
60g tej34 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g tehéntúró588 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
300g lekvár/ dzsem834 kcal
A csokoládémázhoz
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
5728
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
16.1g tojás20 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
4 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
17 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
19.6g tehéntúró29 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
14.7g lekvár/ dzsem41 kcal
A csokoládémázhoz
-
14.7g étcsokoládé80 kcal
-
12.2g habtejszín36 kcal
Összesen
281
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.1 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
479
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.5 g
Zsír
-
Összesen 287.8 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7332.6 g
-
Cink 1054 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1092 mg
-
Vas 837 mg
-
Magnézium 747 mg
-
Foszfor 2583 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 45 mg
-
Mangán 38 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.3 g
-
Cukor 485 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 822.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 100 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 482 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 951 mg
-
Retinol - A vitamin: 1234 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1584 micro
Összesen
5728
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.4 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
281
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
60 g finomliszt
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
60 ml tej
-
40 g napraforgó olaj
-
120 g cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
400 g tehéntúró
-
70 g tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
40 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A csokoládémázhoz
-
300 g étcsokoládé
-
250 g habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét és kemény habot verünk. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
- A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a tepsin, majd 15 percig sütjük.
- A kihűlt piskótát középen félbevágjuk és félretesszük.
A töltelékhez
- Egy tálban teljesen simára keverjük a túrót, tejfölt, citromhéjat, porcukrot és vaníliás cukrot. Tetszésünk szerint dolgozhatjuk krémesre vagy hagyhatunk benne pár darabot. A kész krémet és a sűrű lekvárt két habzsákba töltjük.
- Elővesszük az egyik piskótalapot és keresztben csíkokat nyomunk rá a túrókrémből. Először egyet, majd egy sávot üresen hagyunk, majd még kettőt, amit ismét üres sor kövessen és így tovább. Az üres sávokba nyomjuk a sűrű lekvárt, majd az egészre ráhelyezzük a második piskótát és a süteményt hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládémázhoz
- A darabokra tört étcsokoládét egy hőálló mérőpohárba vagy tálba tesszük. A habtejszínt felmelegítjük, majd ráöntjük a csokoládéra és 3-5 percig hagyjuk, hogy a csokoládé megolvadjon. Ekkor egy botmixerrel teljesen simára dolgozzuk a mázat.
- A dermedt süteményünk tetejét leöntjük a mázzal, majd elegyengetjük rajta. Visszatesszük dermedni a hűtőbe 30 percre, majd ha kicsit pihent, egyenletesen levágjuk a túllógó széleket.
- A süteményt először hosszában félbevágjuk, majd keresztben szeletekre, a két duplán nyomott túrócsík közepénél. Így minden szelet szélén túrókrém, a belsejében pedig lekvár lesz, csakúgy, mint egy túrórudiban.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 1661
- 7 napos nézettség: 1749
- Össznézettség: 1687
- Feltöltés dátuma: 2025. január 03.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
398 recept
Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, a karakteres kakaó és a savanykás gyümölcslekvár ízeivel. Ünnepre, születésnapra kiváló sütemény.