r
Nosalty Logó

Túrófánk meggyöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrófánk meggyöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5664.6 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2820 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

Az öntethez

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A vajat/margarint kihabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és tovább habosítjuk. Belekeverjük a túrót (ha szükséges, előzőleg villával szétnyomkodjuk), majd hozzáadjuk a sütőporral, sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet is.
  3. Ha szükséges, a szilikonformát kikenjük kevés olajjal (én kikentem), majd színültig töltjük a túrós tésztával (nem kell megijedni: nem lesz muffintészta állagú, teljesen össze fog állni a tészta).
  4. Aranybarnára sütjük.
  5. Amíg sülnek a fánkok, elkészítjük a meggyöntetet. A lecsepegtetett meggylé (vagy befőttlé) egy részét simára keverjük a keményítővel, a többit egy lábasban felforraljuk a cukorral. Ha mirelit meggyből készítjük, 1 dl vízzel kezdjük el főzni a már felengedett meggyet. Ha felforrt, besűrítjük a keményítővel, és mikor kihűlt, belekeverjük a likőrt/aromát.
  6. A kisült fánkokat még melegében, az öntettel együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 2×6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6171
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szenvedélyesen vásárolom a sütőformákat! Az elmúlt év őszén szereztem be ezeket a szilikonos minikuglóf formákat, amikhez szintén szenvedélyesen keresgélem a jobbnál-jobb recepteket. Erre most az egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam rá.

Hozzávalók

A fánkhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...