r
Nosalty Logó

Túró Rudi torta Loyya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Loyya
Túró Rudi torta Loyya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

krémhez

bevonó

Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

krémhez

bevonó

Összesen 2350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

krémhez

bevonó

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.7 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8322.7 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1880 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    1561 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 2350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

bevonó

Elkészítés

tésztához

  1. A száraz hozzávalókat (kivéve xilit és édesítő) egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk két edényben. A sárgákat egy gépi habverővel felverjük, a fehérjéhez hozzáadjuk az édesítőt és a xilitet, majd kemény habbá verjük a géppel (ha egy gépet használunk, akkor érdemes a két használat között elmosni és szárazra törölni).
  2. A sárgáját óvatosan és folyamatosan belekeverjük a fehérjehabba, lassú, nagy ívű mozdulatokkal. Ezt követően a lisztes keveréket is ilyen módon, több kisebb részletben adjuk a habhoz úgy, hogy az ne essen össze.
  3. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a kapott masszát, és 170 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (azaz egy fogpálcikát ferdén beleszúrunk a tésztába, és ha már nem ragad, akkor elkészült). Majd kivesszük, óvatosan kiforgatjuk a formából/levesszük a forma oldalát, attól függően, ki milyen formát használ (előtte érdemes egy késsel a piskóta és a forma oldala között végigmenni), és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. Miután kihűlt, egy éles késsel kettévágjuk a piskótát két lapra, és megtöltjük a túrókrémmel, majd a csokival bevonjuk, és rászórjuk a mogyorót.

krémhez

  1. A túrót áttörjük, és olvasztott vaj kivételével minden hozzávalóval egy tálban átkeverjük. Ezután egy gép segítségével krémesre verjük, közben adjuk hozzá az olvasztott vajat. Ha már elég krémes, akkor betesszük a hűtőbe egy kis időre, hogy összedermedjen.

bevonó

  1. A mogyorón kívül minden hozzávalót egy tálban gőz fölött folyamatos keveréssel simára melegítünk. Majd egy kanál és egy kés segítésével bevonjuk a tortát gyors és határozott mozdulatokkal (ügyeljünk arra, hogy a csoki amilyen gyorsan olvad, olyan gyorsan is hűl ki).
  2. A mogyorót összetörjük (én egy konyharuhába tettem bele, és egy nagyobb pengéjű késsel összenyomogattam), majd rászórjuk a tortára. Nem baj, ha nem ugyanakkorák a darabkák, attól csak még érdekesebb és izgalmasabb lesz a torta.;)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1340
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.

Ajánló

Én ugyan mogyorót tettem rá, de ha valaki allergiás rá vagy nem szereti, nyugodtan tehet rá egy kis diót, vagy megbolondíthatja egy kis gyümölccsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a családban van cukorbeteg és egy-két táncos, ezért én cukor helyett édesítőszert és xilitet, illetve zabpehelylisztet és csak 4 tojást használtam. A piskóta nem jön fel annyira, de ettől az íze még tökéletes.

Hozzávalók

tésztához

krémhez

bevonó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...