Túró Rudi torta Gizi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
13g finomliszt49 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
33g porcukor129 kcal
-
13 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
84 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A bevonáshoz
-
21g csokoládé114 kcal
Összesen
655
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
23 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A bevonáshoz
-
125g csokoládé683 kcal
Összesen
3921
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A krémhez
-
12.1g porcukor47 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
12.1g növényi habtejszín30 kcal
-
30.2g tehéntúró44 kcal
-
9.1g tejföl18 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A bevonáshoz
-
7.6g csokoládé41 kcal
Összesen
236
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1443.6 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 115.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
655
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.7 g
Zsír
-
Összesen 160.6 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8661.6 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1601 mg
-
Vas 1016 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2877 mg
-
Nátrium 1383 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.5 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 691.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
3921
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 dkg finomliszt
-
8 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 dl növényi habtejszín
-
50 dkg tehéntúró
-
1.5 dl tejföl
-
10 g zselatin
-
1 dl víz
-
1 citromból nyert citromhéj
A bevonáshoz
-
12.5 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Az egész tojásokat keverjük jó habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
- A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
- A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
- A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
- A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
- Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26 cm tortaforma
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 950
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 166454
- Feltöltés dátuma: 2014. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept
Először Túró Rudit szerettem volna készíteni, de végül torta lett belőle. Az alapja egy vékony kakaós piskóta, majd erre került rá a saját ötlet alapján összeállított túrós-habos krém.