r
Nosalty Logó

Túró Rudi torta Gizi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Túró Rudi torta Gizi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 3921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.6 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8661.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2877 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.5 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 3921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat keverjük jó habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
  4. A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
  5. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
  6. A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
  7. A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
  8. Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26 cm tortaforma
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 950
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 166454
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először Túró Rudit szerettem volna készíteni, de végül torta lett belőle. Az alapja egy vékony kakaós piskóta, majd erre került rá a saját ötlet alapján összeállított túrós-habos krém.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...