r
Nosalty Logó

Tradicionális Cézár saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tradicionális Cézár saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krutonhoz

A salátához

Összesen 619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krutonhoz

A salátához

Összesen 2473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krutonhoz

A salátához

Összesen 71 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1026 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37601 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16753 micro
Összesen 619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    2721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2821.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12873 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    3040 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4103 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    150405 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67010 micro
Összesen 2473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A krutonhoz

A salátához

Elkészítés

A krutonhoz

  1. A kenyeret felkockázzuk. A fokhagymagerezdeket félbevágjuk.
  2. A vajat és a fokhagymát serpenyőbe tesszük a fokhagymával együtt. Összeolvasztjuk őket, sózzuk, borsozzuk. Ha összeolvadt, kivesszük a fokhagymát, félretesszük.
  3. A kenyérkockákat belekeverjük a fokhagymás olívaolajba, majd egy tepsire tesszük, és 15 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.

A salátához

  1. A fokhagymát, amit a vajas-olívaolajas kruton mellől kiszedtünk, lereszeljük. Hozzáadunk egy negyed kávéskanál sót, és alaposan elkeverjük. Mehet mellé a citromlé, a worcestershire-szósz, ezekkel is jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szardellafinét, villával jól szétcincáljuk, és alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük az olívaolajat, majd a két tojássárgáját.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és alaposan kikeverjük.
  4. A salátát levelekre szedjük, egy tálba tesszük, összeforgatjuk a krutonnal és az öntettel. Tányérra tesszük, és parmezánforgáccsal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27086
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept egy Cesar Cardini nevű, olasz származású szakácstól származik, akinek Tijuana-ban volt étterme. Az alkoholtilalom alatt rengeteg amerikai ruccant át Mexikóba, különösen, ha ünnep volt. Július 4-e pedig nagy ünnep, ennek megfelelően rengetegen voltak Cardini éttermében, az alapanyagok pedig rohamtempóban fogytak. Ekkor találta ki Cardini a Cézár salátát, aminek a karrierje azóta is töretlen. A Cézár salátát frissen szokták összerakni, gyakran a vendégek előtt. Bár Cardini lánya szerint az eredeti receptben nem volt szardellafilé, ma már minden jobb Cézár salátában benne van.

Hozzávalók

A krutonhoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...