Tradicionális bolognai lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
125g lasagne tészta464 kcal
A mártáshoz
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
63g darált marhahús89 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g tej35 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
164 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1 kcal
-
63g száraz vörösbor51 kcal
A besamelmártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1322
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
500g lasagne tészta1855 kcal
A mártáshoz
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g tej140 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
250g száraz vörösbor205 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
5285
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
15.9g lasagne tészta59 kcal
A mártáshoz
-
1 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
11 kcal
-
14 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
8g tej4 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
3.2g kolozsvári szalonna21 kcal
-
12.7g paradicsom2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g halványító zeller0 kcal
-
7 kcal
A besamelmártáshoz
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
15.9g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
167
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1531.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 302.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 720 micro
-
β-karotin 1987 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
1322
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 210.2 g
Zsír
-
Összesen 247.3 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6126.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 466 mg
-
Kálcium 1135 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 2330 mg
-
Nátrium 1681 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.4 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1211.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1470 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1319 micro
-
Kolin: 532 mg
-
Retinol - A vitamin: 687 micro
-
α-karotin 2880 micro
-
β-karotin 7950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10293 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
5285
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 328 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg lasagne tészta
A mártáshoz
-
250 ml csirke alaplé
-
50 g vaj
-
250 g darált marhahús
-
250 g darált sertéshús
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
250 ml tej
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 közepes szár halványító zeller
-
250 ml száraz vörösbor
A besamelmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
0.5 l tej
-
1 csipet só
Elkészítés
A tésztához
- Vágjuk apróra kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert, s pirítsuk meg egy mély serpenyőben az olívaolajon és a vajon.
- Apróra vágjuk a szalonnát, hozzáadjuk a piruló zöldségekhez ,és beletesszük a darált húsokat is.
- Amikor a hús már megpirult, hozzáadjuk a bort, felvesszük alatta a lángot és pár perc alatt hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
- Ekkor hozzáadjuk az alaplevet, borsot és sót, s lassú tűzön két órán át főzzük, s időnként megkeverjük. A végén hozzáadjuk a tejet.
- Amíg fő a mártás, elkészítjük a besamel mártást.
- Felolvasztunk 5 dkg vajat, majd levesszük a tűzről, és habverővel folyamatos keverés közben hozzáadunk 5 dkg lisztet, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
- Beleöntünk a tejből egy keveset (kb. 2 dl), és felhigítjuk a masszát, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a maradék 3 dl tejet, a csipet sót és csipet szerecsendiót, s állandó kevergetés mellett, kis lángon kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük.
- Ezután elkészítjük a lasagnat. Egy üveg tálat kikenünk vajjal, majd beleteszünk annyi tésztát, hogy elfedje a tálat. Teszünk rá kb. fél cm vastagon besamelt, majd ugyanannyi mártást, s végül parmezánnal szórjuk meg.
- Ezt még kétszer elvégezzük, s a végén azt a ragumennyiséget, amelyet a tetejére teszünk, összekeverjük egy adag besamellel, és így tesszük a tészta tetejére.
- Majd az egészet alaposan megszórjuk parmezánnal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 118312
- Feltöltés dátuma: 2012. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bármerre járunk a világban, szinte már mindenhol lehet kapni bolognai lasagne-t. De nem mind egyforma. Készítik különböző porokból vagy szószokból. Valahol ez talán érthető is, hiszen a tradicionális lasagne nagyon sok időt vesz igénybe. De ne sajnáljuk rá az időt, meg megéri elkészíteni.