r
Nosalty Logó

Tradicionális bolognai lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tradicionális bolognai lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 5285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    720 micro
  • β-karotin
    1987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    210.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6126.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    466 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1319 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    2880 micro
  • β-karotin
    7950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 5285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    328 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Vágjuk apróra kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert, s pirítsuk meg egy mély serpenyőben az olívaolajon és a vajon.
  2. Apróra vágjuk a szalonnát, hozzáadjuk a piruló zöldségekhez ,és beletesszük a darált húsokat is.
  3. Amikor a hús már megpirult, hozzáadjuk a bort, felvesszük alatta a lángot és pár perc alatt hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
  4. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet, borsot és sót, s lassú tűzön két órán át főzzük, s időnként megkeverjük. A végén hozzáadjuk a tejet.
  5. Amíg fő a mártás, elkészítjük a besamel mártást.
  6. Felolvasztunk 5 dkg vajat, majd levesszük a tűzről, és habverővel folyamatos keverés közben hozzáadunk 5 dkg lisztet, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
  7. Beleöntünk a tejből egy keveset (kb. 2 dl), és felhigítjuk a masszát, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a maradék 3 dl tejet, a csipet sót és csipet szerecsendiót, s állandó kevergetés mellett, kis lángon kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük.
  8. Ezután elkészítjük a lasagnat. Egy üveg tálat kikenünk vajjal, majd beleteszünk annyi tésztát, hogy elfedje a tálat. Teszünk rá kb. fél cm vastagon besamelt, majd ugyanannyi mártást, s végül parmezánnal szórjuk meg.
  9. Ezt még kétszer elvégezzük, s a végén azt a ragumennyiséget, amelyet a tetejére teszünk, összekeverjük egy adag besamellel, és így tesszük a tészta tetejére.
  10. Majd az egészet alaposan megszórjuk parmezánnal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 118312
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármerre járunk a világban, szinte már mindenhol lehet kapni bolognai lasagne-t. De nem mind egyforma. Készítik különböző porokból vagy szószokból. Valahol ez talán érthető is, hiszen a tradicionális lasagne nagyon sok időt vesz igénybe. De ne sajnáljuk rá az időt, meg megéri elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...