r
Nosalty Logó

Törtbabos-húsos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Törtbabos-húsos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Összesen 442 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Összesen 3529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Összesen 184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2523 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 442 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9521.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    4618 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1307 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    4342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20185 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 3529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1055 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Elkészítés

a paradicsomszószhoz

  1. A közepes lángon felhevített olajon pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd a finomra reszelt sárgarépát.
  2. Rakjuk bele a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni. Keverjük bele a sűrített paradicsomot, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerekkel.
  3. Kis lángon főzzük 15-20 percig. Ha nagyon sűrű lenne, akkor önthetünk hozzá vizet, kb. 0.5-1 dl-t.

a húshoz

  1. A közepes lángon felhevített olajon pirítsuk meg a húst, a kockára vágott hagymával, sóval meg a fűszerekkel.
  2. Keverjük hozzá a babpürét illetve a paradicsomszószt.

a sütéshez

  1. Főzzük ki a tésztát, keverjük össze a húsos-paradicsomos szósszal.
  2. Egy tepsit kenjünk ki leheletnyi olajjal, öntsük bele a tésztát, hintsük meg a tetejét a reszelt sajttal.
  3. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 981
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet óriás kagylótésztával készítettem eddig. Az elég pepecselős egyenként mind megtölteni, és utána sütni. Gondoltam, kicsit egyszerűsítem, és csőtésztával csak egybekevertem. A férjemnek így jobban ízlett, mert több tészta van benne. Hosszúnak néz ki a lista, de elég haladós, mert amíg a szósz fő, lehet a húst pirítani, meg a tésztát kifőzni. A sütés alatt pedig el lehet tüntetni a mosatlant.

Hozzávalók

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...