r
Nosalty Logó

Török mentás csirkeleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Török mentás csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2096 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    3228 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2548.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    5049 micro
  • β-karotin
    12911 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    13809 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 2096 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1056 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúsokat / lehet csontos is, attól még jobb íze lesz a lének / feltesszük főni ételízesítős vízbe kb. 6-7 l-be . Amíg fő a hús, a répát kis kockákra felvágjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
  2. Ha puhára főtt a hús, kiszedjük a léből, és félretesszük hűlni. A húsos alaplevet később felhasználjuk! Egy nagyobb fazékban az olívaolajat és a vajat felhevítjük, megdinszteljük benne a hagymákat, és a répát. Hozzáadjuk a chilipelyhet, és a sűrített paradicsomot, kb. 2 percig ezzel is dinsztelve kevergetjük. Megszórjuk a lisztel, jól elkeverjük, és felöntjük a csirkehúslével.
  3. Mehet bele a só, a bors, a menta és a citrom leve. Amíg puhul a répa, a húsokat kicsontozzuk és szálára tépkedjük. Ha majdnem puha a répa, beletesszük az árpatésztát, és készre főzzük. Ha a tészta megfőtt, beletesszük a tépett husit, és még 2 percig összeforraljuk.
  4. Ilyenkor még lehet utána ízesíteni só, bors, menta! Ízlés szerint lehet tenni bele száraz csöves paprikát, és aki az erősebbet kedveli szétnyomkodhatja a saját tányérjában. Albán pékségben kapható fokhagymás kenyérrel, és egy kis darab citrommal tálaljuk!!
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 870
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...