r
Nosalty Logó

Török mentás csirkeleves

Edit
Török mentás csirkeleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

525
Kalória
29.8g
Fehérje
40.5g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
161.1g
Víz
128.4g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2096 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    3228 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2548.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    5049 micro
  • β-karotin
    12911 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    13809 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 2096 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1056 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúsokat / lehet csontos is, attól még jobb íze lesz a lének / feltesszük főni ételízesítős vízbe kb. 6-7 l-be . Amíg fő a hús, a répát kis kockákra felvágjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
  2. Ha puhára főtt a hús, kiszedjük a léből, és félretesszük hűlni. A húsos alaplevet később felhasználjuk! Egy nagyobb fazékban az olívaolajat és a vajat felhevítjük, megdinszteljük benne a hagymákat, és a répát. Hozzáadjuk a chilipelyhet, és a sűrített paradicsomot, kb. 2 percig ezzel is dinsztelve kevergetjük. Megszórjuk a lisztel, jól elkeverjük, és felöntjük a csirkehúslével.
  3. Mehet bele a só, a bors, a menta és a citrom leve. Amíg puhul a répa, a húsokat kicsontozzuk és szálára tépkedjük. Ha majdnem puha a répa, beletesszük az árpatésztát, és készre főzzük. Ha a tészta megfőtt, beletesszük a tépett husit, és még 2 percig összeforraljuk.
  4. Ilyenkor még lehet utána ízesíteni só, bors, menta! Ízlés szerint lehet tenni bele száraz csöves paprikát, és aki az erősebbet kedveli szétnyomkodhatja a saját tányérjában. Albán pékségben kapható fokhagymás kenyérrel, és egy kis darab citrommal tálaljuk!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...