r
Nosalty Logó

Török kecskesajtos-chilis téglalap pide

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Török kecskesajtos-chilis téglalap pide
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Pide feltét

Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Pide feltét

Összesen 2047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Pide feltét

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4440 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    13321 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1224 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pide feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Egy csésze langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a lisztet egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és a langyos vizet. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  3. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  4. Egy gáztepsit bekenünk olajjal, beleigazítjuk a megkelt tésztát, jelen esetben téglalap formára. Széleit kissé behajtjuk.
  5. A paradicsompürés szószt rákenjük a tésztánk tetejére. Rápakoljuk a kolbászt, paradicsomot, paprikát. Ráreszeljük a tetszőleges sajtot, majd az apró kockára vágott kecskesajtot is rátesszük. Chilipaprika karikákkal megszórjuk.
  6. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. 200c-fokon sütjük. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Jó étvágyat!!

Pide feltét

  1. A sűrített paradicsomot, paparikakrémet, chiliszószt, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot, sót összekeverjük kis tálban. Belereszeljük a vöröshagymát. Az egészet jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 424
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem a kecskesajt és a chili nagyon feldobja ezt a török pidét. Laktató, nagyon finom ízkombinációk összessége jellemzi. Én most ezt téglalap alakúra nyújtottam, hogy legyen egy ilyen forma is...... :-))))

Hozzávalók

Tészta

Pide feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...