r
Nosalty Logó

Tonhalfasírt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Tonhalfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 344 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 2053 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 229 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 344 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8093.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    4709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    1131 micro
  • K vitamin:
    930 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2767 micro
Összesen 2053 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnakockákat kiszedjük, félrerakjuk.
  2. A hagymát megpirítjuk, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni.
  3. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kikenünk olívaolajjal. A fasírthoz a hozzávalókat óvatosan egybekeverjük, kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába, rárakjuk a sütőlemezre.
  4. Berakjuk a forró sütőbe, és megsütjük. (Én 20 perc után megfordítottam, hogy szép piros legyen mindkét oldalon.)
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22369
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Ajánló

Barna rizs köretet ajánlok hozzá. Amikor panírozzuk, két evőkanál segítségével tudjuk a zsemlemorzsába rakni, mert nagyon híg a massza.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször hallottam erről a fasírtról, hogy ez a legjobb, mert főtt burgonya van benne. Receptet még sehol nem találtam, de végre csak előkerült valahonnan. Ezt a TV-ben mutatták, és mivel húslevest főztem, a benne lévő krumplit feláldoztam erre a kísérletre. Hogy tényleg ez a legjobb halfasírt vagy sem, azt mindenki maga döntse el. Nálunk biztos, hogy ez a változat lesz készítve ezek után.

Hozzávalók

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...