Tonhalas-sonkás lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ágsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
Ragu
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
63g tonhalkonzerv124 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
38g csemegekukorica32 kcal
-
163g paradicsomlé28 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Rétegezés
-
63g trappista sajt220 kcal
Összesen
783
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Ragu
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
250g tonhalkonzerv495 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
650g paradicsomlé111 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Rétegezés
-
250g trappista sajt880 kcal
Összesen
3131
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
5.1g tojás6 kcal
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.3g víz0 kcal
Ragu
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.4g sertészsír13 kcal
-
11.6g tonhalkonzerv23 kcal
-
9.3g gépsonka13 kcal
-
6 kcal
-
30.2g paradicsomlé5 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Rétegezés
-
11.6g trappista sajt41 kcal
Összesen
146
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2857.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 606 mg
-
Nátrium 1603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 335.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 625 micro
-
β-karotin 1950 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 14685 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
783
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 216.4 g
Zsír
-
Összesen 144.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11429.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 1886 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 2424 mg
-
Nátrium 6413 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1342.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1757 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 484 mg
-
D vitamin: 835 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 995 micro
-
α-karotin 2500 micro
-
β-karotin 7799 micro
-
β-crypt 181 micro
-
Likopin 58741 micro
-
Lut-zea 2069 micro
Összesen
3131
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2728 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
0.5 dl víz
Ragu
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek sertészsír
-
25 dkg tonhalkonzerv
-
20 dkg gépsonka
-
15 dkg csemegekukorica
-
1 közepes db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
Rétegezés
Elkészítés
Tészta
- Az alapanyagokat összegyúrjuk, és egy viszonylag kemény kis tésztát kapunk, de nem kell megijedni, ezt jó vékonyra ki kell nyújtani, és így bőven elég lesz. (Nekem nincs tésztanyújtó gépem, így maradt a deszka és a sodrófa.) Kb. olyan vékonyra kell nyújtani, hogy majdnem át lehessen látni rajta. Sodrófával nem egyszerű feladat, de megéri a munkát, és még bicepszre is dolgozunk kicsit.
- Ha kinyújtottuk a tésztát, elvágjuk 3 felé, ugyanis 3 rétegre lesz szükségünk. Kb. akkorák legyenek a lapok, amekkora a kiválasztott tepsink.
- Ezt a 3 lapot felvágjuk még 4 vagy 6 lapra, tetszés szerint, majd ezeket konyharuhán pihentetjük, míg elkészül a ragu.
Ragu
- A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát.
- A megdinsztelt hagymára rátörjük villával a tonhalkonzervet és a felcsíkozott sonkát.
- Hagyjuk így összefőni pár percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.
- Ezután jöhet bele a csemegekukorica, én mirelitet használtam, de lehet konzerveset is.
- Mindezt felöntjük a paradicsompürével, majd végül belereszeljük a sárgarépát, és így hagyjuk 10 percet főni.
Rétegezés
- Tetszőleges méretű tepsit választunk, vagy magasabb vagy laposabb lesz a kész ételünk. Ennek az aljába kenünk egy keveset a kész raguból.
- Erre jön egy sor tészta. Nem baj, ha nem érnek össze, nem teljesen fedik le a tepsi aljára öntött ragut, úgyis meg fog dagadni kicsit sütés közben.
- A tésztára öntjük a ragu harmadát, majd szeletelünk rá egy réteg sajtot. Ezután következik a második réteg tészta, majd a ragu, ismét sajtszeletekkel. Erre jön az utolsó réteg tészta, rá a maradék ragu, és a tetejére rengeteg reszelt sajt.
- 180 fokos sütőben addig sütjük, míg megpirul a tetején a sajt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1583
- Feltöltés dátuma: 2014. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ágsa
5 recept
Barátnőmtől kaptam egy bolognais lasagne receptet nemrég, aminek a tésztája nagyon jó. Párom viszont nagyon szereti a tonhalat, így megkért, hogy csináljak bolognais helyett tonhalas lasagnét. Ez lett belőle :) szerintünk isteni finom!