r
Nosalty Logó

Tonhalas-sonkás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágsa
Tonhalas-sonkás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Ragu

Rétegezés

Összesen 783 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Ragu

Rétegezés

Összesen 3131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Ragu

Rétegezés

Összesen 146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2857.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1950 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    14685 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 783 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11429.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1886 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2424 mg
  • Nátrium
    6413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    484 mg
  • D vitamin:
    835 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    2500 micro
  • β-karotin
    7799 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    58741 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 3131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2728 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Rétegezés

Elkészítés

Tészta

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk, és egy viszonylag kemény kis tésztát kapunk, de nem kell megijedni, ezt jó vékonyra ki kell nyújtani, és így bőven elég lesz. (Nekem nincs tésztanyújtó gépem, így maradt a deszka és a sodrófa.) Kb. olyan vékonyra kell nyújtani, hogy majdnem át lehessen látni rajta. Sodrófával nem egyszerű feladat, de megéri a munkát, és még bicepszre is dolgozunk kicsit.
  2. Ha kinyújtottuk a tésztát, elvágjuk 3 felé, ugyanis 3 rétegre lesz szükségünk. Kb. akkorák legyenek a lapok, amekkora a kiválasztott tepsink.
  3. Ezt a 3 lapot felvágjuk még 4 vagy 6 lapra, tetszés szerint, majd ezeket konyharuhán pihentetjük, míg elkészül a ragu.

Ragu

  1. A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. A megdinsztelt hagymára rátörjük villával a tonhalkonzervet és a felcsíkozott sonkát.
  3. Hagyjuk így összefőni pár percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.
  4. Ezután jöhet bele a csemegekukorica, én mirelitet használtam, de lehet konzerveset is.
  5. Mindezt felöntjük a paradicsompürével, majd végül belereszeljük a sárgarépát, és így hagyjuk 10 percet főni.

Rétegezés

  1. Tetszőleges méretű tepsit választunk, vagy magasabb vagy laposabb lesz a kész ételünk. Ennek az aljába kenünk egy keveset a kész raguból.
  2. Erre jön egy sor tészta. Nem baj, ha nem érnek össze, nem teljesen fedik le a tepsi aljára öntött ragut, úgyis meg fog dagadni kicsit sütés közben.
  3. A tésztára öntjük a ragu harmadát, majd szeletelünk rá egy réteg sajtot. Ezután következik a második réteg tészta, majd a ragu, ismét sajtszeletekkel. Erre jön az utolsó réteg tészta, rá a maradék ragu, és a tetejére rengeteg reszelt sajt.
  4. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg megpirul a tetején a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1583
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam egy bolognais lasagne receptet nemrég, aminek a tésztája nagyon jó. Párom viszont nagyon szereti a tonhalat, így megkért, hogy csináljak bolognais helyett tonhalas lasagnét. Ez lett belőle :) szerintünk isteni finom!

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...