r
Nosalty Logó

Tonhalas rakott tészta besamel mártásban

NS
Tonhalas rakott tészta besamel mártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tonhalas tésztához

A mártáshoz

943
Kalória
38.9g
Fehérje
107.7g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
362.3g
Víz
81.3g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
19.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tonhalas tésztához

A mártáshoz

Összesen 943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tonhalas tésztához

A mártáshoz

Összesen 2829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tonhalas tésztához

A mártáshoz

Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    5838 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5232 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    2378 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1087 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    17514 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 2829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1049 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A tonhalas tésztához

  1. A tűzálló tálba (lehetőleg olyant válasszunk, aminek van fedele), amiben sütni fogjuk, beleöntjük a tésztát (szárazon, főtlen állapotában). A tonhalat olajostól hozzáadjuk, mehet rá a kukorica, a fűszerek és az összenyomott fokhagyma is. A paradicsomlevet is ráöntjük.
  2. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
  3. A mártáshoz a margarint felolvasztjuk, a liszttel rántást készítünk, majd apránként hozzáadjuk a szójatejet és csomómentesre keverjük. Az egészet ráöntjük a tésztára, összekeverjük, és mehet a sütőbe. (Én a ketchupot és némi tejet még menet közben adtam hozzá, mert a úgy tűnt, hogy a tészta felitta az összes folyadékot, vagy a liszt volt több, mint kellett volna. Így jó szaftos, mártásos lett a végére, de szerintem így volt tökéletes!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem volt kedvem boltba menni bevásárolni, és sokat a tűzhely mellett állni, viszont a hagyományos főtt tésztát már kicsit unom, így összeszedtem amit itthon találtam, és ez lett belőle!  

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...