r
Nosalty Logó

Töltött tök kaporszósszal Zsanna konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Töltött tök kaporszósszal Zsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9665.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    3351 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    2915 mg
  • Nátrium
    2565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1877.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    499 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    856 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3056 micro
Összesen 2956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először megtisztítjuk a tököket, majd félbevágjuk, és kikanalazzuk a magházukat.
  2. A darált húst összedolgozzuk a megreszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojássalés a fűszerekkel.
  3. A töltelékhez adunk még a zsemlemorzsát és kb. 5 dkg reszelt sajtot.
  4. A kész masszát a tökök belsejébe kanalazzuk, szépen eligazgatjuk, majd mindnek sajttal szórjuk meg a tetejét.
  5. A töltött tököket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Ha nem fért bele a tökökbe az összes töltelék, akkor a maradékból gombócokat formázunk, és a tökök mellé tesszük.
  7. Míg a tök sül, elkészítjük a kaporszószt: először felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk.
  8. 1 dl forró tejet apránkénta pirított liszthez adunk, közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen.
  9. Ha besűrűsödött a szósz alapja, a finomra vágott kaprot is belekeverjük.
  10. Lezárjuk a tűzhelyet, és ha egy kicsit kihűlt a szósz, a tejfölt is hozzáadjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8959
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Ajánló

Gyerekeknek limonádéval vagy friss vízzel, felnőtteknek hűs fröccsel vagy sörrel ajánlom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű nyári étel, amit szinte mindenki másképp készít. Ez az én verzióm.  Remélem, kipróbáljátok, és nálatok is sikert arat. A sóval csak csínján, nehogy a sajt miatt túl sós legyen... Mi hidegen és melegen is nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...