r
Nosalty Logó

Töltött paprika pataki tálban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Töltött paprika pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4313.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2847.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1548 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    3734 micro
Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2241 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pataki tálat legalább fél órárára hideg vízbe áztatjuk, addig előkészítünk mindent.
  2. A rizst megfőzzük enyhén sózva. Én Tupperes rizsfőzőedénybe tettem, és előfőztem.
  3. Egy lábasba teszünk olajat és a hagymát megdinszteljük, majd a darált húshoz adjuk.
  4. A húshoz tesszük a hozzávalókat: tojást, fokhagymát, sót, pirospaprikát, 1-2 evőkanál paradicsomlét és az őrölt borsot. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A paprikákat megtisztítjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. A legegyszerűbb módja, hogy a csumájánál befelé nyomjuk, "kiszakad"a helyéről, és egyszerűen kihúzzuk a magházat.
  6. A paprikákat megtöltjük a húsos masszával. Nekem pont 10 paprika kellett a fél kg húshoz.
  7. A pataki tálból eltávolítjuk a vizet, és szépen sorba beletesszük a megtöltött paprikákat.
  8. A paprikákra öntjük a paradicsomlét és a sűrűségétől függően teszünk még hozzá vizet. Rászórjuk a cukrot és rátesszük a tál tetejét.
  9. Hideg sütőbe tesszük, és beállítjuk 180 fokra. Ezt a villanysütővel lehet így megcsinálni, a gázsütőnél nagyon vigyázni kell, hogy lassan melegedjen be a sütő (de ez le van írva a tál használatánál).
  10. Közben a megpucolt krumplit megfőzzük. Én a Tupperes Gourmet párolóban készítettem el.
  11. 1 órát sütjük így, majd kivesszük a tálat és megnézzük, hol tart a puhulás. Biztosan nem jó még itt, de érdemes ránézni, kell-e még valamivel javítani, majd mehet vissza a sütőbe, de itt már 200 fokra állítható a hőmérséklet.
  12. Fél óra múlva kivesszük a tálat, óvatosan kiszedjük a töltött paprikákat egy tálba.
  13. Egy olyan méretű lábast veszünk elő, amibe belefér, majd az összes paprika a paradicsomszósszal együtt.
  14. A lábasban kicsi olajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tálban lévő paradicsommal. Jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, megízleljük elég sós és édes-e, majd beletesszük a töltött paprikákat.
  15. (Aki a keményítővel készíti, az járjon el a használati utasítás szerint. )
  16. Fedő alatt, kis lángon még 15 percig rotyogtatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5369
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Ajánló

Bármikor, ha pont erre az ételre vágytok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most kaptam ezt a Pataki tálat, és minél több olyan ételt keresek, amit el lehet készíteni benne. Régen készítettem töltött paprikát, így ez a két ok találkozott. Szerintünk finom lett. Ha nem bolti a paradicsomlé, hanem, mint mi, a mamától kaptuk, csökkenti a bekerülési árat.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...