Töltött paprika pataki tálban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
30g rizs107 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
42 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
653
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
1000g paradicsomlé170 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
1000g tv-paprika164 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
Összesen
3267
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
12.4g darált sertéshús23 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
3.7g rizs13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
24.8g paradicsomlé4 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
24.8g tv-paprika4 kcal
-
24.8g burgonya14 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Összesen
81
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 862.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 569.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
653
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.7 g
Zsír
-
Összesen 104.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4313.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 584 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 2329 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 435.6 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2847.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1548 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 792 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 4419 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 90370 micro
-
Lut-zea 3734 micro
Összesen
3267
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2241 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
15 dkg rizs
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
10 dl paradicsomlé
-
3 ek napraforgó olaj
-
10 közepes db tv-paprika
Elkészítés
- A pataki tálat legalább fél órárára hideg vízbe áztatjuk, addig előkészítünk mindent.
- A rizst megfőzzük enyhén sózva. Én Tupperes rizsfőzőedénybe tettem, és előfőztem.
- Egy lábasba teszünk olajat és a hagymát megdinszteljük, majd a darált húshoz adjuk.
- A húshoz tesszük a hozzávalókat: tojást, fokhagymát, sót, pirospaprikát, 1-2 evőkanál paradicsomlét és az őrölt borsot. Alaposan összedolgozzuk.
- A paprikákat megtisztítjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. A legegyszerűbb módja, hogy a csumájánál befelé nyomjuk, "kiszakad"a helyéről, és egyszerűen kihúzzuk a magházat.
- A paprikákat megtöltjük a húsos masszával. Nekem pont 10 paprika kellett a fél kg húshoz.
- A pataki tálból eltávolítjuk a vizet, és szépen sorba beletesszük a megtöltött paprikákat.
- A paprikákra öntjük a paradicsomlét és a sűrűségétől függően teszünk még hozzá vizet. Rászórjuk a cukrot és rátesszük a tál tetejét.
- Hideg sütőbe tesszük, és beállítjuk 180 fokra. Ezt a villanysütővel lehet így megcsinálni, a gázsütőnél nagyon vigyázni kell, hogy lassan melegedjen be a sütő (de ez le van írva a tál használatánál).
- Közben a megpucolt krumplit megfőzzük. Én a Tupperes Gourmet párolóban készítettem el.
- 1 órát sütjük így, majd kivesszük a tálat és megnézzük, hol tart a puhulás. Biztosan nem jó még itt, de érdemes ránézni, kell-e még valamivel javítani, majd mehet vissza a sütőbe, de itt már 200 fokra állítható a hőmérséklet.
- Fél óra múlva kivesszük a tálat, óvatosan kiszedjük a töltött paprikákat egy tálba.
- Egy olyan méretű lábast veszünk elő, amibe belefér, majd az összes paprika a paradicsomszósszal együtt.
- A lábasban kicsi olajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tálban lévő paradicsommal. Jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, megízleljük elég sós és édes-e, majd beletesszük a töltött paprikákat.
- (Aki a keményítővel készíti, az járjon el a használati utasítás szerint. )
- Fedő alatt, kis lángon még 15 percig rotyogtatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 5369
- Feltöltés dátuma: 2012. október 13.
Ajánló
Bármikor, ha pont erre az ételre vágytok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Most kaptam ezt a Pataki tálat, és minél több olyan ételt keresek, amit el lehet készíteni benne. Régen készítettem töltött paprikát, így ez a két ok találkozott. Szerintünk finom lett. Ha nem bolti a paradicsomlé, hanem, mint mi, a mamától kaptuk, csökkenti a bekerülési árat.:)