Töltött paprika hagyományosan
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mártás
-
11g libazsír101 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
21 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
Töltelék
-
6g olívaolaj53 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paprika16 kcal
Összesen
726
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mártás
-
45g libazsír405 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
84 kcal
-
800g zöldség alaplé56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
Töltelék
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g paprika66 kcal
Összesen
2901
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mártás
-
1.7g libazsír15 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
13.3g passzírozott paradicsom3 kcal
-
30.5g zöldség alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
Töltelék
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
9.5g rizs34 kcal
-
19g darált marhahús27 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.2g paprika2 kcal
Összesen
110
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 1154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 288.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 12158 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
726
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.8 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7099.1 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1687 mg
-
Nátrium 4617 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1153.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 738 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 1590 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 48633 micro
-
Lut-zea 1468 micro
Összesen
2901
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1851 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Mártás
-
3 ek libazsír
-
1 kis fej vöröshagyma
-
100 g finomliszt
-
3.5 dl passzírozott paradicsom
-
800 ml zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db zellerlevél
-
1 tk fűszerpaprika
Töltelék
-
3 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk fűszerpaprika
-
500 g darált marhahús
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db paprika
Elkészítés
Mártás
- A zsíron lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, és összepirítjuk őket. Amikor már szép barna a rántás, lassan folyatva hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, és megszórjuk pirospaprikával. Jól összekeverjük, majd szintén lassan adagolva hozzáöntjük az alaplevet.
- Sóval, borssal ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ha szeretnénk igazán krémes állagot kapni, akkor összeturmixolhatjuk, és nyugodtan alacsony lángon hagyhatjuk a tűzön, amíg a paprikákat és a gombócokat elkészítjük.
Töltelék
- A rizst elkezdjük főzni a normál vízmennyiség felében, hogy félkemény maradjon.
- A hagymát olajon vagy zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd átmerjük egy nagyobb edénybe. Hozzáadjuk a félig megfőtt rizst, a fűszerpaprikát, a darált húst és a tojást. Ezt is fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, majd tölthető masszává keverjük.
- A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd kanál segítségével megtöltjük őket. A maradék töltelékből gombócokat formázunk, majd feltesszük őket 30 percre főni.
- Ha hígabb mártást készítünk, a paprikát megfőzhetjük abban is, de én inkább a megmaradt zöldségalaplében főztem őket készre, hogy még ízletesebbek legyenek.
- Miután a paprikák megfőttek, helyezzük át őket a mártásba a gombócokkal együtt, és 10 perc alatt forraljuk őket össze.
- Amikor már szépen bugyog, lezárhatjuk. Főtt krumplival, még melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 334
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 36962
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
103 recept
A töltött paprika klasszikus étel, ami annyira jó, hogy még hidegen is szívesen fogyasztjuk. A szezonjában lévő fogás (más néven punjena paprika) úgy az igazi, ha főtt krumplival és egy nagy vekni kenyérrel tálaljuk.