Töltött nudli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g burgonya72 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
18 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g sütőtök19 kcal
-
10 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
15g mandula89 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
A forgatáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
13g méz38 kcal
-
8g áfonya4 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
Összesen
550
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g burgonya289 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
8g búzadara29 kcal
-
71 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g sütőtök76 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
60g mandula354 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
A forgatáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
50g méz152 kcal
-
30g áfonya17 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2195
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
42.5g burgonya25 kcal
-
12.8g finomliszt46 kcal
-
0.7g búzadara2 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
17g sütőtök6 kcal
-
0.9g parmezán sajt3 kcal
-
1.3g gyömbér1 kcal
-
5.1g mandula30 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.7g barna cukor6 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A forgatáshoz
-
4.3g vaj30 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.3g méz13 kcal
-
2.6g áfonya1 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
1.2g vaj9 kcal
Összesen
184
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 141.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 350 micro
-
β-karotin 1806 micro
-
β-crypt 1459 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
550
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.8 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 564.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1432 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 1401 micro
-
β-karotin 7223 micro
-
β-crypt 5836 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
2195
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 614 micro
-
β-crypt 496 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg burgonya
-
15 dkg finomliszt
-
1 csapott ek búzadara
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
1 csipet szerecsendió
-
2 ek barna cukor
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
A forgatáshoz
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A burgonyát héjában megfőzzük vagy megsütjük, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjuk és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, kinyújtjuk vékonyra. Derelyemetszővel kb. 7x15 cm téglalapokra vágjuk.
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, egy szűk evőkanálnyit rakunk mindegyik téglalap közepére. Feltekerjük henger alakúra, a tésztát kicsit megvizezve összenyomkodjuk, a két végét megfogva megcsavarjuk.
- Forró, sós vízben kifőzzük (egyszerre csak néhány darabot rakjunk a fazékba), szűrőkanállal kiszedjük a vajazott tepsire.
- Megolvasztjuk az 5 dkg vajat, a tűzről levéve elkeverjük benne a mézet, a reszelt narancshéjat meg az afonyat. Óvatosan összeforgatjuk a kifőzött nudlival.
- Ha marad másnapra, egy serpenyőben, közepes lángon kicsit megpirítjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15117
- Feltöltés dátuma: 2012. december 11.
Ajánló
Egyszerre több sütőtököt megsütöttem és a húsát adagokra elosztva lefagyasztottam. Így ha találok kedvemre való receptet, nem kell mindig sütögetni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
witch
735 recept
A burgonyás tészta receptje Horváth Ilonától származik. Egy másik szakácskönyvben találtam a töltelék ötletét, meg milyen alakú legyen. Szaloncukor akarna lenni szegény, de nem valami jól sikerült, ezért is adtam neki a töltött nudli nevet. Kicsit át kellett alakítanom a tölteléket, mert eredetileg aszalt alma meg alma lekvár volt benne, és nekem az nem volt. A forgatáshoz pedig csak vajat kellene használni, de akkor mi lett volna a fél narancs héjával? Az áfonyát már csak azért adtam hozzá, hogy karácsonyi hangulatú legyen, de az édeskés töltelékhez jól illik a kissé fanyar íze.