r
Nosalty Logó

Töltött nudli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Töltött nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    1459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7223 micro
  • β-crypt
    5836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük vagy megsütjük, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjuk és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, kinyújtjuk vékonyra. Derelyemetszővel kb. 7x15 cm téglalapokra vágjuk.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, egy szűk evőkanálnyit rakunk mindegyik téglalap közepére. Feltekerjük henger alakúra, a tésztát kicsit megvizezve összenyomkodjuk, a két végét megfogva megcsavarjuk.
  3. Forró, sós vízben kifőzzük (egyszerre csak néhány darabot rakjunk a fazékba), szűrőkanállal kiszedjük a vajazott tepsire.
  4. Megolvasztjuk az 5 dkg vajat, a tűzről levéve elkeverjük benne a mézet, a reszelt narancshéjat meg az afonyat. Óvatosan összeforgatjuk a kifőzött nudlival.
  5. Ha marad másnapra, egy serpenyőben, közepes lángon kicsit megpirítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15101
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Ajánló

Egyszerre több sütőtököt megsütöttem és a húsát adagokra elosztva lefagyasztottam. Így ha találok kedvemre való receptet, nem kell mindig sütögetni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyás tészta receptje Horváth Ilonától származik. Egy másik szakácskönyvben találtam a töltelék ötletét, meg milyen alakú legyen. Szaloncukor akarna lenni szegény, de nem valami jól sikerült, ezért is adtam neki a töltött nudli nevet. Kicsit át kellett alakítanom a tölteléket, mert eredetileg aszalt alma meg alma lekvár volt benne, és nekem az nem volt. A forgatáshoz pedig csak vajat kellene használni, de akkor mi lett volna a fél narancs héjával? Az áfonyát már csak azért adtam hozzá, hogy karácsonyi hangulatú legyen, de az édeskés töltelékhez jól illik a kissé fanyar íze.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...