r
Nosalty Logó

Töltött lucskos káposzta 10. - csomborral, kaporral

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Töltött lucskos káposzta 10. - csomborral, kaporral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.4 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2805.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    717 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    1462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1498 micro
  • Kolin:
    1181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 3432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított káposztát 5-10 percre forró vízbe tesszük, majd lefejtjük a leveleket. Ezt megismételjük, hogy a többi leveleket is letudjuk szedni.
  2. Ezalatt megdinszteljük a hagymát az olajon.
  3. Megdaráljuk a húst a fokhagymával, hozzáadjuk az előáztatott rizst, a dinsztelt hagymát, sót, borsot, kb. 80-100 ml vizet, hogy a rizs miatt ne legyen száraz a töltelék. Víz helyett használhatunk paradicsomlevet.
  4. A káposztalevelekről levágjuk az ereket, és belegöngyöljük a rizses húst. A megmaradt káposztát cikkekre vágjuk, és az edény aljára tesszük. Rárakjuk a tölteléket, felöntjük enyhén sós, forró vízzel.
  5. A csombort, a kaprot a töltelékek közé tesszük, hogy az íze mindenhol átjárja. Lassú tűzön fedő alat főzzük.
  6. Miután megfőtt, a tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, hozzámerünk egy keveset a léből, és a káposztára öntjük. A fazekat addig mozgatjuk, míg a tejföl elkeveredik.
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 33563
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött lucskos káposzta 10. - csomborral, kaporral
Csiki Piroska 230 recept

Érdemes 2 napra való adagot főzni. Mi egytálételként esszük. Utána csak süteményt tálalok. A csombor, kapor nem csak ízesítőként van jelen, hanem a káposzta emésztését is könnyíti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...