r
Nosalty Logó

Töltött kuglóf Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Töltött kuglóf Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.9 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 5163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejhez kanálnyi cukrot keverünk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk megkelni.
  2. Az utolsó 4 alapanyag kivételével ruganyos tésztát dagasztunk, majd belekeverjük az aszalt áfonyát is, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, négy részre osztjuk, minden lapot kinyújtunk 40 x 10 cm-re. Közepébe lekvárt teszünk és hengerré sodorjuk. Összefonjuk, mint egy kalácsot, és kuglófformába körbefektetjük, hogy a tészta szélei fedjék egymást.
  4. A megmaradt tojásfehérjét néhány kanál tejszínnel elkeverjük, megkenjük vele a tészta tetejét, megszórjuk dekorcukorral.
  5. 160 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 3/4 óra alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5753
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött kuglóf Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Néhány napja ezt a kuglófot barátnőmnek, Gabinak készítettem el, de mivel akkor érkeztem haza a nyaralásból és csak szárított élesztőm volt otthon, nem igazán kelt meg a tészta. Az sárgabarackos joghurttal, aszalt sárgabarackkal és az általam főzött sárgabaracklekvárral készült, ezért most úgy gondoltam, más ízesítéssel sütöm meg. Ezúton is szeretném megmutatni Gabinak, hogy meg tudom sütni, csak pechem volt. Természetesen neki is újra meg fogom sütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...