r
Nosalty Logó

Töltött kiflik egészségesen

Békésüti
Töltött kiflik egészségesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

527
Kalória
20.2g
Fehérje
49g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
26.6g
Víz
27.8g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 527 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 2103 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    56 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 527 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6586.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    313 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    49 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 2103 kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    492 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tejet egy kávéskanál por állagú cukorhelyettesítővel meglangyosítjuk, és felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy kelesztőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Ízlés szerint a tésztájába is keverhető oregánó, bazsalikom, akkor kicsit "pizzás" feelingje lesz.
  3. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a lisztes keverékez, és jól átgyúrjuk.
  4. Meleg helyen kb. 40-50 perc alatt megkelesztjük.
  5. Ha megkelt, 2 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, megszórjuk a cheddar sajt felével, rátesszük a csirkemellsonkát, majd a trappista sajt felét. Késsel vagy pizzaszeletelővel a kívánt mérettől függően 8-10 cikkelyre vágjuk, és a keskeny felétől kezdve feltekerjük. Aki gondolja, egy felvert tojással megkenheti, én nem szoktam, anélkül sem lesz száraz.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A ketchupot összekeverjük az oregánóval és a bazsalikommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*30*5

Ez a kedvenc kelt tészta receptem. Gyorsan megvan, és sós sütihez, édes kiflikhez egyaránt kiváló (akkor csipet só mellé cukorhelyettesítőt keverek a tésztába). A baráti összejövetelek elmaradhatatlan résztvevője nálunk. Mindig nagy sikere van, általában egyből dupla adagot készítek. Ebből a mennyiségből 2 cipó jön ki, ha kifliket formázunk, mérettől függően 16-20 db lesz belőle. Csavart formát is szoktam készíteni, akkor kb. 40 kisebb darabra elég. :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...