r
Nosalty Logó

Töltött kenyér Piroskától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Töltött kenyér Piroskától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

887
Kalória
38.9g
Fehérje
101.7g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
25.3g
Víz
81.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
4.7g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3545 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 887 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12469.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    10557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3545 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral és 1 kanálnyi liszttel felfuttatjuk. A lisztet, sütőport, vajat, tojássárgát, sót a felfuttatott élesztővel, a maradék langyos tejjel összegyúrjuk, lágy, de összeálló tésztát kapunk. Kezdetben ragacsos, de 5 perc után szépen összeáll, és fokozatosan elválik az edénytől, majd a kezünkről is. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöket (én csak olajbogyót és citrom héjat tettem).
  2. Jól összegyúrjuk, és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük (30-40 perc).
  3. Lisztezett felületre borítjuk, kézzel óvatosan szétterítjük, belecsomagoljuk a karajt vagy csülköt, cipó formájúra alakítjuk, hajtogatott végével lefelé, vajjal kikent tűzálló edénybe tesszük, újra kelesztjük (25-30 perc). Nyárspálcával megszúrkáljuk, vagy a tetejét bevagdossuk.
  4. Forró sütőben tűzálló edényben szép pirosra sütjük, sütés előtt megszórhatjuk magvakkal. (15 perc után a lángot mérsékeljük).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

5 perc dagasztás után a kezünket lisztbe mártjuk, lepucoljuk róla a tésztát, majd tovább gyúrjuk, ha szükséges, még egyszer lisztezzük a kezünket, nem adunk több lisztet hozzá, mert így rugalmas tésztát kapunk. (Ötlet: Erdélyi Konyha Kalendárium.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

72 órás focaccia

A focaccia, akárcsak a pizza, szintén lisztből, vízből és élesztőből készül, ízesítése és felhasználása viszont rengetegféleképpen variálható. Titka a jó minőségű ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!