Töltött kenyér Piroskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 20% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
125g füstölt-főtt tarja225 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
3g sikér11 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
75g tej42 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
35 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Összesen
887
kcal
- 20% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
500g füstölt-főtt tarja900 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
12g sikér44 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
3545
kcal
- 20% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
34.7g füstölt-főtt tarja62 kcal
-
34.7g finomliszt126 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
0.8g sikér3 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
20.8g tej12 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Összesen
245
kcal
- 20% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3117.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 2639 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
887
kcal
- 20% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.5 g
Zsír
-
Összesen 133.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12469.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 944 mg
-
Nátrium 10557 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 101.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
3545
kcal
- 20% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
1 ek sikér
-
5 dkg vaj
-
1 teáskanál cukor
-
3 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 tk só
Elkészítés
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral és 1 kanálnyi liszttel felfuttatjuk. A lisztet, sütőport, vajat, tojássárgát, sót a felfuttatott élesztővel, a maradék langyos tejjel összegyúrjuk, lágy, de összeálló tésztát kapunk. Kezdetben ragacsos, de 5 perc után szépen összeáll, és fokozatosan elválik az edénytől, majd a kezünkről is. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöket (én csak olajbogyót és citrom héjat tettem).
- Jól összegyúrjuk, és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük (30-40 perc).
- Lisztezett felületre borítjuk, kézzel óvatosan szétterítjük, belecsomagoljuk a karajt vagy csülköt, cipó formájúra alakítjuk, hajtogatott végével lefelé, vajjal kikent tűzálló edénybe tesszük, újra kelesztjük (25-30 perc). Nyárspálcával megszúrkáljuk, vagy a tetejét bevagdossuk.
- Forró sütőben tűzálló edényben szép pirosra sütjük, sütés előtt megszórhatjuk magvakkal. (15 perc után a lángot mérsékeljük).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5152
- Feltöltés dátuma: 2012. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
5 perc dagasztás után a kezünket lisztbe mártjuk, lepucoljuk róla a tésztát, majd tovább gyúrjuk, ha szükséges, még egyszer lisztezzük a kezünket, nem adunk több lisztet hozzá, mert így rugalmas tésztát kapunk. (Ötlet: Erdélyi Konyha Kalendárium.)