r
Nosalty Logó

Töltött kenyér Piroskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Töltött kenyér Piroskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3545 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 887 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12469.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    10557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3545 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral és 1 kanálnyi liszttel felfuttatjuk. A lisztet, sütőport, vajat, tojássárgát, sót a felfuttatott élesztővel, a maradék langyos tejjel összegyúrjuk, lágy, de összeálló tésztát kapunk. Kezdetben ragacsos, de 5 perc után szépen összeáll, és fokozatosan elválik az edénytől, majd a kezünkről is. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöket (én csak olajbogyót és citrom héjat tettem).
  2. Jól összegyúrjuk, és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük (30-40 perc).
  3. Lisztezett felületre borítjuk, kézzel óvatosan szétterítjük, belecsomagoljuk a karajt vagy csülköt, cipó formájúra alakítjuk, hajtogatott végével lefelé, vajjal kikent tűzálló edénybe tesszük, újra kelesztjük (25-30 perc). Nyárspálcával megszúrkáljuk, vagy a tetejét bevagdossuk.
  4. Forró sütőben tűzálló edényben szép pirosra sütjük, sütés előtt megszórhatjuk magvakkal. (15 perc után a lángot mérsékeljük).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5152
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött kenyér Piroskától
Csiki Piroska 230 recept

5 perc dagasztás után a kezünket lisztbe mártjuk, lepucoljuk róla a tésztát, majd tovább gyúrjuk, ha szükséges, még egyszer lisztezzük a kezünket, nem adunk több lisztet hozzá, mert így rugalmas tésztát kapunk. (Ötlet: Erdélyi Konyha Kalendárium.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...