Töltött káposzta a la Friedmann
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészítés
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
70g darált sertéshús127 kcal
-
35g bacon138 kcal
-
25g gyulai kolbász113 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
150g káposzta30 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
1g borsikafű2 kcal
-
14 kcal
-
10g ecet2 kcal
Főzés
-
100g alaplé7 kcal
Tálalás
Összesen
942
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészítés
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
350g bacon1376 kcal
-
250g gyulai kolbász1130 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
1500g káposzta300 kcal
-
30g só0 kcal
-
10g fekete bors25 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
50g fokhagyma67 kcal
-
9g borsikafű24 kcal
-
50g fűszerpaprika141 kcal
-
100g ecet18 kcal
Főzés
-
1000g alaplé70 kcal
Tálalás
Összesen
9408
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészítés
-
20g savanyú káposzta4 kcal
-
9.3g darált sertéshús17 kcal
-
4.7g bacon18 kcal
-
3.3g gyulai kolbász15 kcal
-
3.3g rizs12 kcal
-
20g káposzta4 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.1g borsikafű0 kcal
-
0.7g fűszerpaprika2 kcal
-
1.3g ecet0 kcal
Főzés
-
13.3g alaplé1 kcal
Tálalás
Összesen
125
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4745 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 3729 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 418 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 1388 micro
-
β-crypt 310 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1478 micro
Összesen
942
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 422.4 g
Zsír
-
Összesen 458.7 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47450.4 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 577 mg
-
Kálcium 3285 mg
-
Vas 97 mg
-
Magnézium 1213 mg
-
Foszfor 4924 mg
-
Nátrium 37290 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 901.7 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 149 mg
VÍZ
-
Összesen 4180.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2026 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 699 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 1222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 131 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2396 micro
-
Kolin: 1270 mg
-
Retinol - A vitamin: 679 micro
-
α-karotin 770 micro
-
β-karotin 13875 micro
-
β-crypt 3101 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 14777 micro
Összesen
9408
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Előkészítés
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
70 dkg darált sertéshús
-
35 dkg bacon
-
25 dkg gyulai kolbász
-
25 dkg rizs
-
1.5 kg káposzta
-
3 dkg só
-
1 dkg fekete bors
-
3 db babérlevél
-
20 dkg vöröshagyma
-
5 dkg fokhagyma
-
3 szál borsikafű
-
5 dkg fűszerpaprika
-
1 dl ecet
Főzés
-
1 l alaplé
Tálalás
Elkészítés
Előkészítés
- A fejes káposztáról leszedjük a leveleket, és a levélszárat vékonyra vágjuk, ha túl vastag, teljesen kivágjuk. Átlag tenyér nagyságú levelekre van szükség, mert kis töltelékeket készítünk.
- A bacon szalonnát apró kockára vágjuk, kb. fél cm-re, külön a zsíros, külön a húsos részt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát apróra törjük. A kolbászt vékony karikára vágjuk.
- A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, átmossuk, akár többször is.
- Ecetes vizet felforralunk, kb. 3 liter víz szükséges. A káposzta leveleket a vízbe tesszük, és 3-5 percig forraljuk. Blansírozzuk. A kész leveleket jeges vízbe tesszük, így azonnal lehűtjük, majd lecsöpögtetjük.
- A zsíros szalonnát lepirítjuk, rárakjuk a hagymát, és pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzátesszük, és lepirítjuk. A darált húshoz rakjuk a hagymát, sót, borsot, a pirospaprika harmadát, végül az átmosott rizst is hozzátesszük, és az egészet jó alaposan bekeverjük.
- A káposztaleveleket megtöltjük, egy töltelékbe kb. 4 dkg tölteléket teszünk, és a levélbe göngyöljük. A levélvégeket betűrjük a töltelékbe. A töltelékből több lesz, mint a levélből, ezek a töltelékek lesznek majd azoké a vendégeké, akik nem szeretik a káposzta levelet.
Főzés
- Lehetőleg cseréptálba, de lehet mélyebb tepsibe is készíteni a töltött káposztát. Rétegesen megtöltjük a tálat.
- Alsó réteg: a savanyú káposzta egy harmada. Megszórjuk a húsos szalonna felével és a kolbász felével, egy borsikafű szálat és egy babérlevelet is ráteszünk. Pirospaprikával kicsit megszórjuk. A káposztás töltelékeket szorosan egymás mellé helyezzük.
- Középső réteg az alsó ismétlése azzal a különbséggel, hogy ide rakjuk a káposzta levél nélküli töltelékeket.
- Felső réteg: a maradék apró káposztával befedjük az egészet, a maradék szalonnát, kolbászt, fűszereket is rászórjuk, és alaplével felöntjük, hogy ellepje az egészet.
- A cseréptálat a tetejével vagy alufóliával lefedjük a tálat. 160 fokosra melegítjük a sütőt. 2,5 órát sütjük a sütőben.
Tálalás
- Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 15876
- Feltöltés dátuma: 2015. december 02.
Ajánló
Karácsonyra nagyon ajánlott, mert melegítve is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Még kezdő szakácsként tanultam a főnökasszonyomtól, mikor egy kis vendéglőben voltam szakács, azóta kicsit módosítottam.