r
Nosalty Logó

Töltött káposzta a la Friedmann

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Töltött káposzta a la Friedmann
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Főzés

Tálalás

Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Főzés

Tálalás

Összesen 9408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Főzés

Tálalás

Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    3729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    418 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    422.4 g

Zsír

  • Összesen
    458.7 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47450.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    577 mg
  • Kálcium
    3285 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    1213 mg
  • Foszfor
    4924 mg
  • Nátrium
    37290 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    901.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

VÍZ

  • Összesen
    4180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    699 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    1222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2396 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    770 micro
  • β-karotin
    13875 micro
  • β-crypt
    3101 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    14777 micro
Összesen 9408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

  1. A fejes káposztáról leszedjük a leveleket, és a levélszárat vékonyra vágjuk, ha túl vastag, teljesen kivágjuk. Átlag tenyér nagyságú levelekre van szükség, mert kis töltelékeket készítünk.
  2. A bacon szalonnát apró kockára vágjuk, kb. fél cm-re, külön a zsíros, külön a húsos részt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát apróra törjük. A kolbászt vékony karikára vágjuk.
  3. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, átmossuk, akár többször is.
  4. Ecetes vizet felforralunk, kb. 3 liter víz szükséges. A káposzta leveleket a vízbe tesszük, és 3-5 percig forraljuk. Blansírozzuk. A kész leveleket jeges vízbe tesszük, így azonnal lehűtjük, majd lecsöpögtetjük.
  5. A zsíros szalonnát lepirítjuk, rárakjuk a hagymát, és pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzátesszük, és lepirítjuk. A darált húshoz rakjuk a hagymát, sót, borsot, a pirospaprika harmadát, végül az átmosott rizst is hozzátesszük, és az egészet jó alaposan bekeverjük.
  6. A káposztaleveleket megtöltjük, egy töltelékbe kb. 4 dkg tölteléket teszünk, és a levélbe göngyöljük. A levélvégeket betűrjük a töltelékbe. A töltelékből több lesz, mint a levélből, ezek a töltelékek lesznek majd azoké a vendégeké, akik nem szeretik a káposzta levelet.

Főzés

  1. Lehetőleg cseréptálba, de lehet mélyebb tepsibe is készíteni a töltött káposztát. Rétegesen megtöltjük a tálat.
  2. Alsó réteg: a savanyú káposzta egy harmada. Megszórjuk a húsos szalonna felével és a kolbász felével, egy borsikafű szálat és egy babérlevelet is ráteszünk. Pirospaprikával kicsit megszórjuk. A káposztás töltelékeket szorosan egymás mellé helyezzük.
  3. Középső réteg az alsó ismétlése azzal a különbséggel, hogy ide rakjuk a káposzta levél nélküli töltelékeket.
  4. Felső réteg: a maradék apró káposztával befedjük az egészet, a maradék szalonnát, kolbászt, fűszereket is rászórjuk, és alaplével felöntjük, hogy ellepje az egészet.
  5. A cseréptálat a tetejével vagy alufóliával lefedjük a tálat. 160 fokosra melegítjük a sütőt. 2,5 órát sütjük a sütőben.

Tálalás

  1. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15822
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Ajánló

Karácsonyra nagyon ajánlott, mert melegítve is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta a la Friedmann
Friedrich Antal 76 recept

Még kezdő szakácsként tanultam a főnökasszonyomtól, mikor egy kis vendéglőben voltam szakács, azóta kicsit módosítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...