r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Töltött káposzta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 6742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3012 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    456.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14751.5 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    4207 mg
  • Nátrium
    8197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    748 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2044 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 6742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazék vizet felforralunk és a káposzta torzsáját kivájjuk. A forró vízben a leveleket megfonnyasztjuk, majd a levelek középső vastag erezetét levágjuk és az erezet mentén kettéhasítjuk. Az így kapott leveleket később megtöltjük.
  2. Vegyük a két hagymát, amit felaprítottunk és megfonnyasztottunk egy kevés disznózsíron, tűzről levettük, paprikáztuk és ízesítettük az apróra vágott kaporral, sóval és borssal. Most hozzáadjuk a disznóhúst, a marhahúst és a rizst, jól összegyúrjuk,hogy elvegyüljenek egyenletesen. Az így kapott masszával megtöltjük a káposztaleveleket.
  3. A maradék káposztalevelet aprítsuk össze és rakjuk a fazék aljára, majd a kolbászkarikákat és a töltelékeket helyezzük laza sorban egymás mellé. A tetejét fedjük le nagyobb levelekkel (vagy tányérral, kisseb fedővel). Töltsük fel vízzel és enyhén sózzuk meg.
  4. Ha megfőtt az édeskáposztából készült étel, lehet savanyítani (fazékban) citromlével vagy paradicsommal, ilyenkor még 4-5 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17374
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak nekünk ízlik a töltött káposzta, hanem londoni barátainknak is. Az a feladatom, hogy megtanítsam őket a készítésére. Most úgy készítettem, ahogy anyukámtól tanultam. Anyósom pedig szőlőlevelet használ káposzta helyett. Szerencsére ez itt nem okoz gondot, mert bármelyik török boltban -üvegben eltéve vagy fóliában- lehet kapni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...