Töltött húspogácsa ajvár mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húspogácsához:
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g ajvár2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g főtt sonka35 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
10g szójaolaj90 kcal
A mártáshoz:
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g ajvár4 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
2g zöldbors5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
683
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húspogácsához:
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g ajvár4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g főtt sonka70 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
20g szójaolaj180 kcal
A mártáshoz:
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g ajvár8 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
4g zöldbors10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1364
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húspogácsához:
-
31.3g darált sertéshús57 kcal
-
5g sárgarépa2 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0.6g ajvár1 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6.3g főtt sonka9 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
2.5g szójaolaj23 kcal
A mártáshoz:
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.3g ajvár1 kcal
-
6.3g alaplé0 kcal
-
12.5g főzőtejszín16 kcal
-
6.3g crème fraîche22 kcal
-
0.5g zöldbors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
171
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1246.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 215.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1576 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
683
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 83.6 g
Zsír
-
Összesen 101.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2493.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 554 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 971 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 431.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3151 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
1364
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A húspogácsához:
-
250 g darált sertéshús
-
1 kis db sárgarépa
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
0.5 ek ajvár
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
0.5 csapott ek finomliszt
-
2 ek szójaolaj
A mártáshoz:
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek ajvár
-
50 ml alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húspogácsához:
- A húspogácsához a kétféle hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a hagymát és a sárgarépát finomra reszeljük.
- A húshoz adjuk az előkészített zöldségeket, az ajvárt, tojást, petrezselymet, és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Két egyenlő részre osztjuk.
- Két darab sütőpapír között vékonyra lapítjuk, egyik felére elosztjuk a sajtot és a sonkát, a másik felét ráhajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk. Kevés lisztben megforgatjuk. Majd a forró olajban oldalanként 5-5 percig sütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
- A mártáshoz a kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük. Hozzákeverjük az ajvárt, további 1-2 percig sütjük, felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a creme fraichet és a durvára vágott zöldborsot. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 10-15 percig főzzük.
- A húspogácsákat a mártással leöntve tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 893
- Feltöltés dátuma: 2015. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Húspogácsa finom, pikáns mártás kíséretében. Tálalhatjuk burgonyapürével vagy rizzsel.