r
Nosalty Logó

Töltött húspogácsa ajvár mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Töltött húspogácsa ajvár mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Összesen 1364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Összesen 171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1246.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3151 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Elkészítés

A húspogácsához:

  1. A húspogácsához a kétféle hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a hagymát és a sárgarépát finomra reszeljük.
  2. A húshoz adjuk az előkészített zöldségeket, az ajvárt, tojást, petrezselymet, és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Két egyenlő részre osztjuk.
  3. Két darab sütőpapír között vékonyra lapítjuk, egyik felére elosztjuk a sajtot és a sonkát, a másik felét ráhajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk. Kevés lisztben megforgatjuk. Majd a forró olajban oldalanként 5-5 percig sütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
  4. A mártáshoz a kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük. Hozzákeverjük az ajvárt, további 1-2 percig sütjük, felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a creme fraichet és a durvára vágott zöldborsot. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 10-15 percig főzzük.
  5. A húspogácsákat a mártással leöntve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 887
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húspogácsa finom, pikáns mártás kíséretében. Tálalhatjuk burgonyapürével vagy rizzsel.

Hozzávalók

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...