r
Nosalty Logó

Töltött fánk ahogy Becsei Ágnes készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Töltött fánk ahogy Becsei Ágnes készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    192.2 g

Zsír

  • Összesen
    574.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    246 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    190 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    900 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    1392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    6347 micro
  • β-crypt
    680 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15415 micro
Összesen 7822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A fánk tésztát elkészítjük: a lisztben elmorzsoljuk a margarint (felolvasztva is beletehetjük a margarint, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen forró), közepébe mélyedést készítünk. A szélére szórjuk a sót, és a közepére tesszük a tojássárgákat.
  2. Kevés tejbe szórunk pici cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt benne. Könnyebben fut fel az élesztő, ha inkább kovászoljuk. (Annyi lisztet keverünk a tésztába kimért liszt mennyiségéből az élesztővel elkevert cukros tejbe, hogy majdnem palacsinta sűrűségű keveréket kapjunk. Ezt meleg helyen hagyjuk, így könnyebben feljön, és puhább lesz a tésztánk.)
  3. Ha az élesztő felfutott, beleöntjük a mélyedésbe, majd elkezdjük kézzel keverni a közepét a körülötte lévő liszttel, és közben hozzáadjuk a maradék tejet fellangyosítva. Ha összedolgoztuk a tésztát, félretesszük kelni kb. 30 percre.
  4. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst (én sertéshúst használtam).
  5. Miután pirult a hús kicsit, hozzátesszük a kockákra vágott paprikát és cukkinit, és együtt pároljuk tovább. Ekkor belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát fokhagyma kinyomóval (vagy apróra is vághatjuk). Fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal.
  6. Beleöntjük a zöldborsót, és összepároljuk az egészet. Mikor ez így kész, belekeverjük a kockákra vágott főtt tojásokat, a durvára vágott petrezselymet és a reszelt füstölt sajtot.
  7. Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kb. 5-6 cm-es átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
  8. Ezeket a kiszaggatott darabokat elnyújtjuk hosszúkás formájúra, az egyik oldalára halmozunk egy kevés tölteléket, a két hosszabb oldalát ráhajtjuk, és felcsavarjuk, majd a végén a szélét kicsit összecsipkedjük.
  9. Forró olajban kisütjük aranybarnára.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9046
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Ajánló

Ehetjük magában is vagy más körettel, kinek hogy tetszik jobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött fánk ahogy Becsei Ágnes készíti
Becsei Ágnes 100 recept

Edina barátnőmtől kapott recept!:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...