Töltött fánk ahogy Becsei Ágnes készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g cukkini3 kcal
-
16g pritaminpaprika3 kcal
-
30g zöldborsó24 kcal
-
24g főtt tojás37 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
25g darált sertéshús46 kcal
-
10g füstölt sajt33 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
783
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A töltelékhez
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
7822
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
1.9g margarin14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
16g napraforgó olaj142 kcal
A töltelékhez
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.6g cukkini1 kcal
-
1 kcal
-
11.3g zöldborsó9 kcal
-
9.1g főtt tojás14 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
9.4g darált sertéshús17 kcal
-
3.8g füstölt sajt12 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
296
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1542 micro
Összesen
783
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 192.2 g
Zsír
-
Összesen 574.9 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 246 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 183 g
-
Koleszterin 1487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4407.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 2196 mg
-
Nátrium 705 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1074.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 190 mg
-
C vitamin: 387 mg
-
D vitamin: 341 micro
-
K vitamin: 900 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 830 micro
-
Kolin: 1392 mg
-
Retinol - A vitamin: 900 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 6347 micro
-
β-crypt 680 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15415 micro
Összesen
7822
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
2.5 dl tej
-
5 dkg margarin
-
1 csipet só
-
1 teáskanál cukor
-
2 db tojássárgája
A töltelékhez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db cukkini
-
1 db pritaminpaprika
-
4 db főtt tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
25 dkg darált sertéshús
-
10 dkg füstölt sajt
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A fánk tésztát elkészítjük: a lisztben elmorzsoljuk a margarint (felolvasztva is beletehetjük a margarint, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen forró), közepébe mélyedést készítünk. A szélére szórjuk a sót, és a közepére tesszük a tojássárgákat.
- Kevés tejbe szórunk pici cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt benne. Könnyebben fut fel az élesztő, ha inkább kovászoljuk. (Annyi lisztet keverünk a tésztába kimért liszt mennyiségéből az élesztővel elkevert cukros tejbe, hogy majdnem palacsinta sűrűségű keveréket kapjunk. Ezt meleg helyen hagyjuk, így könnyebben feljön, és puhább lesz a tésztánk.)
- Ha az élesztő felfutott, beleöntjük a mélyedésbe, majd elkezdjük kézzel keverni a közepét a körülötte lévő liszttel, és közben hozzáadjuk a maradék tejet fellangyosítva. Ha összedolgoztuk a tésztát, félretesszük kelni kb. 30 percre.
- Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst (én sertéshúst használtam).
- Miután pirult a hús kicsit, hozzátesszük a kockákra vágott paprikát és cukkinit, és együtt pároljuk tovább. Ekkor belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát fokhagyma kinyomóval (vagy apróra is vághatjuk). Fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal.
- Beleöntjük a zöldborsót, és összepároljuk az egészet. Mikor ez így kész, belekeverjük a kockákra vágott főtt tojásokat, a durvára vágott petrezselymet és a reszelt füstölt sajtot.
- Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kb. 5-6 cm-es átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
- Ezeket a kiszaggatott darabokat elnyújtjuk hosszúkás formájúra, az egyik oldalára halmozunk egy kevés tölteléket, a két hosszabb oldalát ráhajtjuk, és felcsavarjuk, majd a végén a szélét kicsit összecsipkedjük.
- Forró olajban kisütjük aranybarnára.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9046
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.
Ajánló
Ehetjük magában is vagy más körettel, kinek hogy tetszik jobban.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Edina barátnőmtől kapott recept!:)