r
Nosalty Logó

Töltött csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 3814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összeállítjuk a muffin tésztáját úgy, hogy először a száraz, majd a folyékony hozzávalókat keverjük össze. Az étcsokit megolvasztjuk, és úgy keverjük a masszához (lehet apró darabokra is törni, de így sokkal krémesebb lesz a süti állaga).
  2. Az így kapott tésztát muffinformába töltjük (azért, hogy szép magas sütiket kapjunk, kanalazzuk tele a forma mélyedéseit, ne csak 3/4-ig rakjuk), és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  3. Várjuk meg, míg teljesen kihűlnek amuffinok, közben készítsük el a krémet.
  4. Keverjük habosraa mascarponét a porcukorral, reszeljük a citrom héját a joghurtba, és adjunk hozzá pár cseppet a levéből. Készítsünk könnyű krémet a cukros mascarpone és a citromos joghurt összekeverésével.
  5. Vágjuk le a kihűlt muffinok tetejét, töltsük meg 1-2 kanál krémes töltelékkel, díszítsük szeletelt eperrel, majd tegyük vissza a tetejét. Tálalásig hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20135
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Az eredeti recept a krémes töltelékhez a hozzávalók dupláját írja, de nekem nagyon sok megmaradt, így feleztem a mennyiségeket. A muffinok tetejére tehetünk szeletelt mandulát vagy szórhatunk kókuszreszeléket, fantázia kérdése. Érdemes kivárni, míg a hűtőben összeérnek az ízek: ha este elkészítjük, másnap a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött muffin ötlete a Nők Lapja Konyha májusi számából származik, de én csokis változatban képzeltem el ezt a sütit. Ízletes, krémes, puha muffin minden alkalomra.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...