r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel

Fahéj
Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

2220
Kalória
80.2g
Fehérje
93.9g
Szénhidrát
173.5g
Zsír
367.5g
Víz
344.3g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 8878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321 g

Zsír

  • Összesen
    694.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    315 g
  • Koleszterin
    1377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    4168 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1470 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    196 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    1530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    1567 micro
  • β-karotin
    7596 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3699 micro
Összesen 8878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A töltött csirkemellhez

  1. A csirkemellekből darabonként két szeletet alakítunk ki, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, aztán a zúzott fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot meg a petrezselyemzöldet, végül a kis kockákra vágott paprikát, és jól összepirítjuk.
  4. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, esetleg hústűvel megtűzzük.
  5. Lisztbe, felvert tojásba, s végül a durvára vágott dióba forgatjuk őket. Jó, ha a dióba teszünk egy kevés zsemlemorzsát, így jobban fedi a húst.
  6. Forró olajban pirosra sütjük.
  7. A körethez a rizst váltott vízben megmossuk, majd sós vízben, amibe egy kevés borsot is teszünk, megfőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
  8. Egy serpenyőben 1 ek forró olajba a felvert tojást beleöntjük, egy darabban (palacsintaszerűen) mindkét oldalát megsütjük. Tálra tesszük, és laskára vágjuk.
  9. Az apróra vágott gombát és répát szintén a serpenyőben, leheletnyi olajon, fedő alatt puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  10. A rizst összekeverjük a gombával és a tojással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ebben az ételben az íze mellett azt is nagyon szeretem, hogy olyan szép színes. Egy kissé macerás ugyan az elkészítése, de egy-egy ünnepi alkalomra igazán megéri a vesződséget. Jó látni, ahogyan először tetszik, aztán pedig ízlik mindenkinek.  

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...