Töltött burgonyaladik bolognai módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
200g burgonya116 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
8 kcal
-
35 kcal
-
4g vaj25 kcal
A tetejére
-
25g trappista sajt88 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
394
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
800g burgonya462 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
-
100g trappista sajt352 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
1575
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
55.1g burgonya32 kcal
-
13.8g darált sertéshús25 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
13.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
1g vaj7 kcal
A tetejére
-
6.9g trappista sajt24 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
Összesen
108
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 234.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
394
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 83.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3225.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 870 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1281 mg
-
Nátrium 751 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 936.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 491 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 447 micro
Összesen
1575
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 378 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A burgonyához
-
8 közepes db burgonya
-
20 dkg darált sertéshús
-
1 kávéskanál köménymag
-
2 db babérlevél
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
20 dkg konzerv paradicsom
-
2 ek napraforgó olaj
A tetejére
-
10 dkg trappista sajt
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A burgonyához
- A burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót.
- Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, áttörjük bele a fokhagymagerezdeket. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük a feldarabolt hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregano), és egy csipetnyi cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg.
- A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
- A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük.
- A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a „ladikokat”.
- Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a „ladikokat”, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 489
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 43444
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Ajánló
Petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk, igazán csak frissen jó. Vegyes idénysalátát vagy ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Réges-régen Nagymamám is készített nekünk darált hússal töltött krumplikat, ennek az "ízemléknek" a hatására alkottam meg ezt a változatot.