r
Nosalty Logó

Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2913 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    292 micro
  • Lut-zea
    1164 micro
Összesen 972 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    172.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7085.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    3153 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2174 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    3492 micro
Összesen 2913 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    42 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a borjúlábat főni a babérlevéllel, az egész borssal, a hagymával, a fokhagymával és sóval.
  2. Olyan puhára főzzük, hogy a csontokat kézzel, könnyedén ki tudjuk venni. Ha kész, kicsontozzuk, a levét eltesszük. (pl. pörkölthöz )
  3. Egy kb. 50-60 cm-es alufóliát kiterítünk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Ráterítjük a baconöket.
  4. A baconra kiterítjük a borjúláb-filét, arra ráfektetjük az olasz sonkát, rá a szeletelt mozzarellát, arra a bazsalikomot és a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Felgöngyöljük a fóliában, a két végét összesodorjuk. Úgy nézzen ki, mint egy nagy szaloncukor. Ha kilyukad, vagy kevésnek érezzük a fóliát, akkor nyugodtan tekerjük még bele 2-3 rétegbe.
  6. Amíg sül, addig a burgonyát a héjában megfőzzük, tisztítjuk és a medvehagymával, a tejjel, a tejföllel, a vajjal burgonyapürét készítünk. A citromlével pikánssá tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3198
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Száraz fehérbor. Mi más? Én a gyümölcsössége miatt, - amit a bazsalikom kívánt - egy (na jó 2) üveg irsaival öblögettem. Fröccs formájában. + a nagy kedvenc: 1 bilagit. Esetleg 2.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam a barátom ötletét lelőni, ezért igyekeztem belevinni valami mediterrán, olaszos ízvilágot. Hááát, az ízvilág az éppen belekerült, de ettől még éppen nem lett egy fogyókúrás étel. Sőt! ...őszintén szólva nem tudom, hogy a fényképről mennyire jön vissza az étel rezgős, cupákos, húsos, zsíros ragacsossága, de higgye el mindenki, ez azért egy nagyon ütős kaja!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...