Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g marhahús284 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
27g prosciutto67 kcal
-
23g bacon89 kcal
-
33g mozzarella100 kcal
-
11g koktélparadicsom2 kcal
-
20g bazsalikom5 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
22g medvehagyma31 kcal
-
57g citrom9 kcal
-
67g tej37 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
972
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g marhahús852 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
80g prosciutto200 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g tej112 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2913
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
28.8g marhahús41 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3.8g prosciutto10 kcal
-
3.3g bacon13 kcal
-
4.8g mozzarella14 kcal
-
1.6g koktélparadicsom0 kcal
-
2.9g bazsalikom1 kcal
-
24g burgonya14 kcal
-
3.1g medvehagyma4 kcal
-
8.2g citrom1 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
140
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70 g
Zsír
-
Összesen 57.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2361.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 1051 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 372.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 292 micro
-
Lut-zea 1164 micro
Összesen
972
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 210 g
Zsír
-
Összesen 172.9 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7085.2 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 1130 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 2166 mg
-
Nátrium 3153 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1117.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 292 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 2174 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 3492 micro
Összesen
2913
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 42 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
3 db babérlevél
-
12 szem fekete bors
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 db koktélparadicsom
-
50 dkg burgonya
-
1 db citrom
-
2 dl tej
-
4 dkg vaj
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Feltesszük a borjúlábat főni a babérlevéllel, az egész borssal, a hagymával, a fokhagymával és sóval.
- Olyan puhára főzzük, hogy a csontokat kézzel, könnyedén ki tudjuk venni. Ha kész, kicsontozzuk, a levét eltesszük. (pl. pörkölthöz )
- Egy kb. 50-60 cm-es alufóliát kiterítünk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Ráterítjük a baconöket.
- A baconra kiterítjük a borjúláb-filét, arra ráfektetjük az olasz sonkát, rá a szeletelt mozzarellát, arra a bazsalikomot és a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
- Felgöngyöljük a fóliában, a két végét összesodorjuk. Úgy nézzen ki, mint egy nagy szaloncukor. Ha kilyukad, vagy kevésnek érezzük a fóliát, akkor nyugodtan tekerjük még bele 2-3 rétegbe.
- Amíg sül, addig a burgonyát a héjában megfőzzük, tisztítjuk és a medvehagymával, a tejjel, a tejföllel, a vajjal burgonyapürét készítünk. A citromlével pikánssá tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3198
- Feltöltés dátuma: 2011. április 15.
Ajánló
Száraz fehérbor. Mi más? Én a gyümölcsössége miatt, - amit a bazsalikom kívánt - egy (na jó 2) üveg irsaival öblögettem. Fröccs formájában. + a nagy kedvenc: 1 bilagit. Esetleg 2.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Nem akartam a barátom ötletét lelőni, ezért igyekeztem belevinni valami mediterrán, olaszos ízvilágot. Hááát, az ízvilág az éppen belekerült, de ettől még éppen nem lett egy fogyókúrás étel. Sőt! ...őszintén szólva nem tudom, hogy a fényképről mennyire jön vissza az étel rezgős, cupákos, húsos, zsíros ragacsossága, de higgye el mindenki, ez azért egy nagyon ütős kaja!