r
Nosalty Logó

Tökös-mákos-meggyes rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tökös-mákos-meggyes rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6187.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    3098 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 3535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt legyaluljuk, és enyhén megsózzuk, hogy levet engedjen.
  2. A darált mákot kikeverjük a porcukorral, a citrom héjjal és levével, ill. ha van, a befőttlével. Hozzáadjuk a mazsolát, majd a kinyomkodott tököt is.
  3. Begyújtjuk a sütőt.
  4. Három réteslapot nedves konyharuhára terítünk, megkenjük olajjal, és a hosszanti szélétől pár centire megszórjuk végig búzadarával vékonyan egy keskeny csíkban.
  5. Arra terítjük a mákos tököt, és végig sorakoztatjuk meggyel. A két végén szintén elhagyhatunk 1-1 cm-nyit, így nem folyik ki a töltelék. A konyha ruhával megemeljük a réteslapokat, és a segítségével feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  6. A többi lappal is így járunk el, összesen 4 rúd lesz a végeredmény.
  7. A rétesek tetejét olajjal és tejföllel megkenjük, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Melegen meghintjük porcukorral, és szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2604
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Ha a tök nem olyan zsenge, előpárolhatjuk, úgy krémesebb lesz. A meggy kihagyható és a mazsola is, aki esetleg nem szeretné.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mák az egyik kedvenc alapanyagom, amivel szeretek kísérletezni, ezért a bőven termő zöldségünkkel is szívesen párosítom családom nem kis örömére.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...